ZakelijkBereken premieEnglish

  • Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Collectiviteitskorting omlaag in 2020

In 2020 krijgt u maximaal 5 procent collectiviteitskorting op uw basisverzekering.

Een lagere collectiviteitskorting

Als u een zorgverzekering afsluit via uw werkgever of een ander collectief, krijgt u vaak korting op uw zorgpremie. Klinkt logisch, toch? Maar volgens de overheid draaien verzekerden zonder collectieve zorgverzekering nu op voor de kosten hiervan. En dat is niet eerlijk. Daarom mogen zorgverzekeraars vanaf 1 januari minder hoge collectieve kortingspercentages aanbieden.

Verandert er nog meer?

Vanaf 1 januari 2020 stelt de overheid ook strengere eisen aan de zogeheten zorgafspraken binnen collectieve zorgverzekeringen. Deze afspraken helpen verzekerden om (op termijn) gezonder te leven en dus ook minder zorgkosten te maken. De overheid vindt namelijk dat de toegevoegde waarde van deze afspraken nu vaak niet duidelijk is. Op basis van deze afspraken kan een zorgverzekeraar een korting tot maximaal 5 procent op de basisverzekering bieden.

Wat betekent dit voor u?

In 2020 krijgt u dus maximaal 5 procent korting op uw basisverzekering. Let op: hoe hoog uw korting precies is, hangt af van de afspraken met uw collectief. Over een jaar kijkt de overheid of de korting nog verder omlaag moet of gelijk kan blijven. Dat u door deze overheidsmaatregel minder korting krijgt, is natuurlijk niet fijn. Daarom doen wij er vanuit ONVZ alles aan om u te compenseren door de zorgpremie zo min mogelijk te laten stijgen. Wij zijn namelijk een vereniging zonder winstoogmerk. We hebben geen aandeelhouders, alles draait om het belang van onze verzekerden.

U ziet uw nieuwe premie op uw polisblad of in MijnONVZ.

Meer informatie

Bekijk alle wijzigingen voor uw zorgverzekering in 2020.

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.