ZakelijkBereken premieEnglish

  • Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Vergoeding stroomkosten thuisbeademing

 

De basisverzekering vergoedt mechanische beademing. In het ziekenhuis of het beademingscentrum, of bij u thuis. Bij thuisbeademing levert het centrum voor thuisbeademing beademingsapparatuur. Ook zorgen zij voor begeleiding en voor alle zorg die bij de beademing hoort.

Zorginstituut Nederland heeft aangegeven dat de basisverzekering bij thuisbeademing ook stroomkosten vergoedt. Als u thuis gebruik maakt van mechanische ademhalingsondersteuning, maakt u daardoor extra kosten voor stroom. U heeft recht op een tegemoetkoming in die kosten.

Zorgverzekeraars Nederland heeft daarover een bericht op haar website geplaatst.

Maakt u zelf gebruik van mechanische thuisbeademing? Dan krijgt u van ons een vergoeding voor stroomkosten.

De precieze vergoeding is nog niet bekend

Zorgverzekeraars overleggen nog met patiëntvertegenwoordigers en de Centra voor Thuisbeademing wat een redelijke vergoeding is. Ook overleggen we met het Zorginstituut vanaf wanneer de vergoeding geldt. We kunnen daarom nu nog niet precies zeggen op welk bedrag u recht heeft.

Maar wij komen u wel alvast tegemoet

Nu bekend is dat de basisverzekering stroomkosten vergoedt, vinden we het niet redelijk om nog langer te wachten met het betalen van die vergoeding. Daarom betalen we een voorlopige vergoeding. Die voorlopige vergoeding is € 0,06 per uur dat u de beademingsapparatuur moet gebruiken. Dat is dus € 1,44 per dag als u 24 uur per dag afhankelijk bent van de beademing. Wij betalen deze vergoeding voor de stroomkosten vanaf 1 januari 2019.

Houdt u er rekening mee dat bij deze vergoeding het eigen risico geldt. Als er nog een bedrag voor het eigen risico openstaat verrekenen wij dat met de vergoeding.

Hoe ontvangt u de vergoeding?

Gebruikt u mechanische thuisbeademing? Dan hoeft u niet direct iets te doen. Wij zullen alle verzekerden die gebruik maken van thuisbeademing in ons administratiesysteem opzoeken. Zij krijgen van ons een brief met meer uitleg. Wilt u daar niet op wachten? Geeft u dan aan ons door hoeveel uur per dag u afhankelijk bent van de mechanische thuisbeademing. Dat kan via live chat of via ons Service Center op 030 639 62 22. Of via mail naar ziekenhuizen@onvz.nl.

En hoe gaat het dan verder?

Wij wachten het overleg over de definitieve vergoedingsregeling af. Als die duidelijk is, zullen wij dat op onze website zetten. Vanaf 2021 staat de vergoeding ook in de Vergoedingen van onze basisverzekering.

Daarna berekenen we waarop u definitief recht heeft. En wat wij al aan u hebben betaald. Het verschil verrekenen wij. Als we u teveel hebben betaald, dan trekken we dat af van de stroomvergoedingen die nog volgen. Heeft u van ons te weinig ontvangen? Dan betalen wij de rest alsnog aan u.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over mechanisch beademing? In de vergoeding Mechanische beademing vindt u meer informatie over onze vergoeding. Voor andere vragen kunt u met ons chatten of het Service Center bellen 030 639 62 22.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.