2024

Tandheelkundige zorg na een ongeval

Heeft u een ongeval gehad, bijvoorbeeld een bal tegen uw gezicht of een val van uw fiets? Dan kan het nodig zijn de schade aan uw gebit te herstellen.

Dit krijgt u vergoed

Bent u jonger dan 18 jaar? Dan vergoedt de Bewuste Keuze Basisverzekering de meeste tandheelkundige zorg. Als u 18 jaar of ouder bent, vergoedt de Bewuste Keuze Basisverzekering die zorg meestal niet. Ook niet na een ongeval.

Heeft u Bewuste Keuze Start, Bewuste Keuze Extra of Bewuste Keuze Tand?

Die vergoeden maximaal € 10.000 per kalenderjaar, voor maximaal 1 ongeval . Hieronder vallen ook materiaal- en techniekkosten, bijvoorbeeld voor een kroon of gedeeltelijk kunstgebit.

Verder geldt:

  • het ongeval moet gebeurd zijn terwijl u Bewuste Keuze Start, Bewuste Keuze Extra of Bewuste Keuze Tand had
  • wij vergoeden de behandelingen tot 1 jaar na het ongeval

Heeft u naast Bewuste Keuze Start of Bewuste Keuze Extra ook Bewuste Keuze Tand? Dan kunt u de vergoedingen uit die verzekeringen niet bij elkaar optellen. U kunt deze vergoeding maar 1 keer gebruiken. En krijgt dus nooit meer dan € 10.000 per kalenderjaar.

Wij vergoeden alleen de behandelingen die nodig zijn voor herstel van de situatie direct voorafgaand aan het ongeval. Dus alleen om de schade aan uw gebit te herstellen die direct door het ongeval is ontstaan. Er is geen recht op vergoeding als de indicatie voor behandeling al voor het ongeval aanwezig was. Moest een tand bijvoorbeeld toch al vervangen worden door een kroon? Dan geldt niet deze vergoeding Tandheelkundige zorg na een ongeval. Bewuste Keuze Start en Bewuste Keuze Extra vergoeden dit niet. Bewuste Keuze Tand vergoedt dit soms wel. Dat staat in Tandheelkundige zorg vanaf 18 jaar.

Hier kunt u terecht

  • tandarts
  • mondhygiënist
  • tandprotheticus

Wat niet vergoed wordt

  • volledige narcose en de voorbereiding daarvan ( A20 , A30)
  • behandeling van schade aan uw gebit door een gebeurtenis waarbij duidelijk is dat deze kan ontstaan. Zoals bijten op een hard voorwerp of het niet dragen van een gebitsbeschermer waar dat regel is
  • behandeling van schade aan uw gebit die is ontstaan of verergerd door eten

Andere vergoedingen

Wat u zelf betaalt

Soms moet u een eigen bijdrage of eigen risico betalen. Dat is wettelijk zo geregeld.

Eigen bijdrage

Nee, geen eigen bijdrage

Voor deze zorg betaalt u geen eigen bijdrage. Help me even: de eigen bijdrage

Eigen risico

Nee, geen eigen risico

Deze zorg valt niet onder uw eigen risico. Help me even: het eigen risico

Wat u nodig heeft

Check even of u een verwijzing of iets anders nodig heeft. Anders loopt u misschien toch nog vergoeding mis.

Voorschrift of verwijzing

Nee, geen voorschrift of verwijzing

U kunt direct naar een zorgverlener voor deze zorg.

Toestemming

Ja, toestemming

Voor vergoeding van tandheelkundige zorg na een ongeval uit Bewuste Keuze Start, Bewuste Keuze Extra of Bewuste Keuze Tand moet u vooraf toestemming van ons hebben. Bij spoedeisende zorg mag dit achteraf. De volgende gegevens moeten bij uw aanvraag zitten: een schriftelijke toelichting van uw zorgverlener, behandelplan, begroting en (röntgen)foto’s. Help me even: toestemming vragen

Laatste puntjes...

  • In deze regels staan dingen die belangrijk zijn voor uw zorgverzekering. Bijvoorbeeld wat u nooit vergoed krijgt. Zoals een zorgafspraak die u niet nakomt (no show), en cosmetische behandelingen.

  • Met gebruikelijke zorg bedoelen we: de mondzorg die tandartsen normaal gesproken verlenen. Eenvoudig als het kan, ingewikkelder als het nodig is.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties