Digitale zorg

Fysiochecknu

Heeft u last van beginnende klachten aan uw nek, rug of schouders? Of wilt u deze juist voorkomen? Ga dan aan de slag met een persoonlijk oefenprogramma in de zelfhulp app Fysiochecknu. U krijgt de app gratis wanneer u een basisverzekering afsluit bij ONVZ. De app staat vol met handige tips en oefeningsvideo’s, ontwikkeld door fysiotherapeuten. Zo helpen we u om gezond en fit te blijven.

 

Download de app

U kunt Fysiochecknu downloaden in de Appstore of Google Play. Dit kan op uw smartphone of tablet.

Doe de fysiocheck

Open de app en doe de fysiocheck. Hierin geeft u aan wat uw klachten zijn en beantwoordt u een aantal vragen. Op basis hiervan wordt bepaald of u zelf met uw klachten aan de slag kunt, of dat u beter (eerst) naar de huisarts of fysiotherapeut kunt gaan.

Ontvang een persoonlijk oefenprogramma

Kunt u zelf met uw klachten aan de slag? Registreer dan gemakkelijk en snel met uw naam, e-mailadres en geboortedatum. U ontvangt dan direct een persoonlijk oefenprogramma in de app, met instructievideo’s en tips van fysiotherapeuten. Via de app heeft u overal toegang tot het oefenprogramma en kunt u gemakkelijk de voortgang bijhouden.

Zoek een fysiotherapeut

Heeft u toch een fysiotherapeut nodig? In onze Zorgzoeker vindt u snel een fysiotherapeut bij u in de buurt. U vindt de Zorgzoeker in de app. Ook is het mogelijk om via de app Fysiochecknu een online afspraak in te plannen met onze partner HiFysio.

Fysiochecknu app voorbeeld

Online consult met een fysiotherapeut 

Via Fysiochecknu plant u eenvoudig een online afspraak met onze partner HiFysio. De intake is gratis. Tijdens deze intake kijkt de fysiotherapeut of een online traject bij uw klachten past. Daarna start uw online traject. De afspraken vinden via een videoverbinding plaats en ook uw persoonlijke oefenprogramma ontvangt u via de app. Daarnaast kunt u via chat contact hebben met de fysiotherapeut bij vragen over uw oefenprogramma. De vergoeding van online fysio hangt af van welke aanvullende verzekering u heeft gekozen. Bekijk dan het overzicht met onze vergoedingen. Is een online traject niet passend bij uw klachten? Dan verwijst de fysio u door naar een passende fysio bij u in de buurt.

Download de Fysiochecknu app

Wilt u direct zelf aan de slag met het verminderen van uw nek-, rug- of schouderklachten? Download de app gratis in de App Store voor uw iPhone of iPad. Of in de Play Store voor uw Android smartphone of tablet.

Waarom Fysiochecknu?

 • Zelf lichte klachten voorkomen of verhelpen
  Wilt u lichte lichamelijke klachten voorkomen of verhelpen? Met de app Fysiochecknu kunt u eenvoudig zelf aan de slag, waar en wanneer u dat wilt. Handig!
 • Oefenprogramma gericht op het verhelpen van uw klacht
  Direct een persoonlijk oefenprogramma: doe de fysiocheck, registreer en ontvang een persoonlijk oefenprogramma in de app. Inclusief handige video's.
 • Fysiochecknu app is gratis voor u
  Heeft u een basisverzekering bij ONVZ? Dan is de Fysiochecknu app voor u helemaal gratis. Probeer de app dus vooral een keer uit!

Goed om te weten

 • Als u een persoonlijk oefenprogramma aanvraagt in de app, dan registreert u zich met uw naam, e-mailadres en geboortedatum. Deze gegevens worden alleen gebruikt om uw persoonlijke oefenprogramma aan te maken. De beveiliging van deze gegevens in de app is van hoog niveau.

  De app Fysiochecknu wordt gebruikt door fysiotherapeuten. Wij hebben voor onze app een samenwerking met fysiotherapiepraktijk HiFysio. Zij hebben inzage in uw gegevens wanneer u zich registreert en een oefenprogramma wilt. ONVZ heeft op geen enkele wijze inzage in uw gegevens.

  De app zelf is ontwikkeld door Physitrack®. Het bedrijf heeft een ISO 27001 certificering, en dat betekent dat het zich aan strikte privacyregelingen houdt. Physitrack® en zijn onderdelen worden regelmatig getest op beveiliging en de app is ontworpen met informatiebeveiliging als basis. Hoe Physitrack® met de data van onze verzekerden omgaat is vastgelegd in hun eigen privacybeleid. 

 • De fysiocheck (de vragen om uw klacht in kaart te brengen) en de oefenprogramma’s zijn gemaakt door fysiotherapeuten. 

 • Dan geldt de vergoeding voor fysiotherapie. Deze is afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering en klachten. Bekijk de vergoedingen:

 • De oefeningen in de app zijn geschikt voor het voorkomen van klachten en het verhelpen van lichte klachten. De fysiocheck geeft een advies over of u zelf met uw klachten aan de slag kunt, of dat u beter een (eerst) naar een fysiotherapeut kunt gaat. De zelfhulp-programma’s zijn géén vervanging voor de fysiotherapeut. Neem bij twijfel altijd contact op met uw huisarts of een fysiotherapeut. In onze Zorgzoeker vindt u eenvoudig een zorgverlener bij u in de buurt. 

Laat ons weten wat u van de app vindt

Bent u tevreden met de zelfhulp app Fysiochecknu? Heeft u suggesties om de app te verbeteren? Laat het ons weten. Dankzij uw mening kunnen we u en andere verzekerden zo goed mogelijk helpen. Dank u wel!

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties