Heeft u vragen? Bekijk onze contactmogelijkheden English

Uitleg vergoeding Orthodontie tot 18 jaar uit Benfit en Optifit

De orthodontievergoeding van deze aanvullende verzekeringen gaat niet uit van een looptijd per kalenderjaar, maar van een behandeljaar. U vindt hieronder een aantal voorbeelden.

Vergoeding per behandeljaar is in uw voordeel

Wij kiezen ervoor om de periode van vergoeding voor orthodontie ook echt 24 maanden (Benfit) of 36 maanden (Optifit) te laten duren. Daarom rekenen we met behandeljaren in plaats van met kalenderjaren. Het maakt dus niet uit of uw kind aan het begin of aan het einde van het jaar met een behandeling start. U heeft in de eerste 12 maanden van de behandeling altijd recht op de vergoeding die daarbij hoort (€ 750 voor Benfit of € 1.000 voor Optifit).

Goed om te weten

  • Let goed op de startdatum van de behandeling

    Het is belangrijk dat u weet wanneer een behandeljaar start en eindigt. Twijfelt u over de datum? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

  • De vergoeding stopt als de verzekering eindigt

    Als de verzekering eindigt en er nog een behandeljaar loopt, dan stopt de vergoeding. Voorbeeld van een verzekering die eindigt als er nog een behandeljaar loopt. Uw kind heeft Optifit en ging op 5 juli 2018 voor het eerst naar de orthodontist. Per 1 januari 2020 eindigt de Optifit. Uw kind heeft vanaf 1 januari 2020 geen recht meer op vergoeding voor orthodontie.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.