Werkfit

Mirro

Wanneer u in balans bent, ervaart u meer plezier in uw werk en zit u beter in uw vel. Bent u collectief bij ons verzekerd en heeft u Werkfit? Dan kunt u gratis gebruikmaken van de mentale zelfhulprogramma’s van Mirro. De online modules van Mirro zijn een opstaphulp om zelf met lichte stressgerelateerde klachten aan de slag te gaan. U hoeft overigens geen stress te ervaren om Mirro te gebruiken. Misschien wilt u gewoon tips om lekkerder te slapen of leren hoe u feedback kunt geven en toepassen. Er zijn ook modules speciaal voor studenten en jong volwassenen/kinderen.

Instaptest

Doe de instaptest en ontvang direct een advies welke modules het beste passen bij uw klachten.

Onderdelen

Elke module bestaat uit 5 tot 10 onderdelen. Met slechts één onderdeel per week werkt u al aan een goede mentale gezondheid en dat hoeft maar een half uurtje in beslag te nemen.

Eigen tempo

U volgt de modules in uw eigen tempo in een zelfgekozen volgorde. U kiest de modules en onderdelen die bij u passen.

Zelf aan de slag met Mirro

Veel factoren zijn van invloed op onze mentale gezondheid: regelmatig sporten en bewegen, gezonde voeding, een sociaal netwerk en een stabiele -financiële- situatie dragen hieraan allemaal bij. Tegenslag hoort ook bij het leven, en het is niet altijd nodig daarvoor direct professionele ggz hulp in te schakelen. De zelfhulpmodules van Mirro helpen niet alleen bij het verminderen van stressgerelateerde klachten, maar ook bij het voorkomen hiervan. 

Ook zonder klachten

Ook wanneer u geen stress of mentale klachten heeft kunt u aan de slag met Mirro. Kies bijvoorbeeld voor de module succesvol veranderen, om te leren hoe u zelf de regie pakt zodat stoppen met roken, of starten met bewegen echt lukt.
Voor welk thema u ook kiest, iedere module bevat veel informatie. Bekijk video’s en lees over ervaringen van anderen. Ontvang tips, oefeningen en doe inspiratie op die praktische handvatten geven om met diverse situaties om te gaan.

Mirro activeren

ONVZ verzekerden met Werkfit kunnen gratis gebruik maken van Mirro.
Mirro in gebruik nemen is simpel:

Ga naar MijnONVZ, en kijk bij 'Service & Contact'. Klik daar op de knop Mirro activeren.

Mirro modules

 • Af en toe een glaasje is natuurlijk prima. Het is goed om bewust te zijn van uw alcoholgebruik. Deze module geeft tips en ondersteuning.

 • Wat als angst u soms meer in de greep houdt dan u zou willen? Krijg inzicht in uw klachten en pak ze aan.

 • Leeft u met een chronische ziekte of fysieke beperking? Soms kan het lastig zijn om te accepteren. Hoe gaat u ermee om? Deze module geeft handvatten.

 • Zit u ook weleens in een concentratiedip? Of bent u expert in dingen uitstellen? Deze module zit vol met uitleg, oefeningen, video`s en handige tips voor betere concentratie en het aanpakken van het uitstelgedrag. 

 • Ben jij tussen de 16 en 24 jaar en voel je je somber? Je bent niet de enige. Eén op de vijf jongeren heeft soms last van een dip. In de oefeningen van deze module werk je aan jouw somberheid, aan de manier waarop je denkt en de dingen die je doet. Zo krijg je weer grip op je stemming en kun je somberheid in de toekomst voorkomen!

 • Een echtscheiding heeft een groot effect op uwleven. Deze module is bedoeld voor iedereen die nadenkt over scheiden, gaat scheiden of al gescheiden is. Het helpt u om voor, tijdens en na de scheiding zoveel mogelijk in balans te blijven.

 • Feedback krijgen hoort bij studeren. Soms gaat dat niet helemaal soepel en zorgt feedback voor een ruzie of conflict. Wil je weten hoe je hiermee om kan gaan? Dat leer je in deze module. Je gaat aan de slag met oefeningen, handige tips, video’s en uitleg. Zo krijg je niet alleen meer inzicht in je eigen gedrag, maar ook in dat van een ander.

 • Feedback krijgen hoort bij werken. Soms gaat dat niet helemaal soepel en zorgt feedback voor een ruzie of conflict. Wilt u weten hoe u hiermee om kan gaan? Dat leert u in deze module. U gaat aan de slag met oefeningen, handige tips, video’s en uitleg. Zo krijgt u niet alleen meer inzicht in uw eigen gedrag, maar ook in dat van een ander.

 • Game jij ook net te vaak of te lang? In deze module krijg je door tips, uitleg en oefeningen inzicht in jouw gamegedrag. Je krijgt de controle terug en bekijkt of je iets wil veranderen. Hierdoor hou je gamen leuk!

 • Maakt u zich zorgen om uw financiële situatie? En geeft dat stress? Deze module is een eerste stap om de financiën weer op orde te krijgen.  

 • Zit u vaker op uw telefoon dan u zou willen? U bent uw smartphonegebruik de baas na het volgen van deze module.

 • Als mantelzorger loopt u een verhoogd risico op overbelasting. Maar gezond zorgen kunt u leren! Behoud de balans.

 • De overgang zorgt voor veranderingen. Dit kan effect hebben op uw lichaam, geest en relaties. Leer er alles over in deze module.

 • Bijna iedereen piekert weleens. Vaak piekeren is vervelend. Het is dus belangrijk om er op tijd iets aan te doen. In deze module neemt u uw piekergedachten onder de loep. Door oefeningen en uitleg leer je het piekeren onder controle te krijgen en werkt ue aan het veranderen van negatieve gedachten.

 • Ups en downs zijn normaal. Maar zit uw relatie al een tijdje in een dip en is het lastig eruit te komen? Volg dan de module relatieproblemen.

 • Rouw is een normale reactie op een verdrietige gebeurtenis in het leven. Vind steun en richting in uw rouwproces.

 • Ligt u ’s nachts vaak wakker? Slaap is belangrijk voor een goede gezondheid. Maar wat als het slapen niet wil lukken?

 • Als u somber bent, heeft u meestal nergens zin in. Zo kan een negatieve spiraal ontstaan. Leer wat u daaraan kunt doen.

 • Stress hoort bij het leven en dus ook bij studeren. Lukt het niet om je stresslevel weer te laten zakken? Heb je vaak last van een gespannen gevoel? Dan is dit jouw ‘wake-up call’ om hier iets aan te gaan doen. In deze module onderzoek je waar jouw stress vandaan komt. Je leert stress herkennen en je pakt de oorzaak aan.

 • Iedereen wil weleens iets veranderen. In deze module leert u hoe u uw verandering succesvol kunt laten verlopen!

 • Thuiswerken is voor veel mensen ‘het nieuwe normaal’ geworden. Maar dat betekent niet dat het voor iedereen makkelijk is. Loopt u tegen uitdagingen aan? Of wilt u nog beter worden in het thuiswerken of studeren? Dan is deze module een aanrader.

 • Kunt u wel wat meer veerkracht gebruiken? Vraagt u zich weleens af waarom u op een bepaalde manier op tegenslagen reageert? Ga dan met deze module aan de slag. In de module krijgt u meer inzicht in uzelf en waarom u reageert zoals u doet. Zo bouwt u veerkracht op. En dat helpt bij tegenslagen in de toekomst.

 • Een gezin met kinderen draaiend houden naast het hebben van een baan is niet makkelijk. In deze module leert u balanceren tussen aandacht voor de kinderen en aandacht voor uzelf.

 • Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Ervaart u werkstress en wilt u graag weten hoe u hiermee om kunt gaan, volg dan de module Werkstress.

 • Heeft u weleens kritiek op uzelf? Dan heeft u misschien een negatief zelfbeeld. Deze module kan dan helpen. U onderzoekt uw zelfbeeld en de invloed op uw gedachten, gevoelens en gedrag. Stap voor stap leert u om positiever te worden en minder streng voor uzelf te zijn.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties