ZakelijkBereken premieEnglish

  • Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Een vereniging zonder winstoogmerk

Wist u dat ONVZ een vereniging is zonder winstoogmerk? De kans is groot van niet. Uit recent onderzoek van GfK blijkt namelijk dat twee derde van de verzekerden van ONVZ daar niet van op de hoogte is. Daar schrokken we een beetje van. Misschien zijn we daarover de afgelopen jaren te bescheiden geweest. 

Het eerlijke verhaal is dat de vereniging eigenaar is van de zorgactiviteiten van ONVZ. Bij ONVZ doen we alles in het belang van onze verzekerden. En we luisteren goed naar onze leden. Zo zijn verzekerden vertegenwoordigd in de Ledenraad van Vereniging ONVZ. Deze geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Als niet-beursgenoteerde organisatie zonder winstoogmerk zorgen we ervoor dat de inkomsten en uitgaven zo veel mogelijk in evenwicht zijn. Van uw premie betalen we bijvoorbeeld operaties en medicijnen. En uiteraard gebruiken we een klein deel om onze organisatie draaiende te houden.

Wat als aan het einde van de rit blijkt dat zorg minder kostte dan we vooraf hadden ingeschat? Met andere woorden: hebben onze verzekerden meer premie betaald dan we aan operaties en medicijnen hebben uitgegeven? Dan geven we dat geld het jaar erna aan onze verzekerden terug. Dat maakt ons een organisatie zonder winstoogmerk.

Transparantie en eerlijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Van alle verzekerden in Nederland zijn verzekerden van ONVZ er dan ook het meest van overtuigd dat hun verzekeraar een eerlijk en volledig antwoord geeft. Ook dat blijkt uit het onderzoek van GfK.

En ook in 2019 kunt u zelf kiezen in welk ziekenhuis en door welke dokter u wilt worden behandeld. Die keuzevrijheid bieden we overigens sinds onze oprichting in 1933, dus ruim 85 jaar geleden.

We zijn natuurlijk erg blij met het vertrouwen dat onze verzekerden ons geven en we zullen ook in 2019 weer alles doen om dat waar te maken.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.