ZakelijkBereken premieEnglish

 • Zeer ruime vergoedingen
 • Advies van ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,2

Wijzigingen internationaal 2020

Vanaf 1 januari 2020 wijzigen de voorwaarden van onze internationale verzekeringen en zorg in het buitenland. In dit overzicht leest u wat deze wijzigingen voor u kunnen betekenen.

Wat verandert er voor u?

 • Eigen bijdrage

  Woont u in België, Frankrijk of Duitsland? En heeft u daar volgens het sociale verzekeringsstelsel een ziektekostenverzekering? Dan is er per 1 januari 2019 geen vergoeding meer uit de aanvullende verzekeringen Internationaal voor de verplichte eigen bijdragen.

 • Wereldfit (bevalling in het buitenland)

  Wijziging per 1 januari 2020
  Gaat u tijdens een zwangerschap tijdelijk naar het buitenland? Dan kunt u geen gebruikmaken van de aanvullende vergoeding bij spoedeisende onvoorziene zorg. We zien zorg rond de reguliere bevalling namelijk als voorziene zorg. Wereldfit vergoedt wel zorg die nodig is voor complicaties die niet te voorzien waren toen u naar het buitenland vertrok.

  Wereldfit vergoedt ook geen kosten als bij vertrek sprake is van bepaalde risicofactoren in uw gezondheid met betrekking tot de zwangerschap of het gebied waar u naartoe gaat.

  Wat betekent dit voor u?
  Gaat u naar het buitenland terwijl u zwanger bent? Houdt u er dan rekening mee dat de zorg rond de bevalling duurder kan zijn dan in Nederland. Bij een reguliere bevalling zonder complicaties vergoeden we die extra kosten niet. Wereldfit vergoedt helemaal niet als er bij vertrek een verhoogd risico is op complicaties. Bijvoorbeeld als u bij vertrek al een gezondheidsrisico had, of als u op reis gaat naar een gebied waar het zikavirus actief is.

  Neemt u voor vertrek contact op met onze ZorgConsulent. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent.

  Meer weten? Bekijk dan onze aanvullende verzekering Wereldfit.


 • Wijziging Zorgplan Internationaal

  Wijziging per 1 januari 2020
  Per 1 januari 2020 passen we de verzekeringen van Zorgplan Internationaal aan. Woont u in Nederland, maar heeft u geen recht op de basisverzekering? Dan zijn vanaf 1 januari 2020 twee verzekeringen voor u beschikbaar: Health Basic en Health Premium. Alle aanvullende verzekeringen, inclusief de tandartsverzekeringen, komen te vervallen. Daarnaast wordt voorziene zorg in het buitenland niet langer vergoed.

  Woont u in het buitenland? Dan kunt u vanaf 1 januari 2020 geen nieuw Zorgplan Internationaal meer afsluiten. Bestaande verzekeringen blijven gewoon doorlopen.

  Met deze wijziging hopen we ons aanbod voor u overzichtelijker én relevanter te maken. Tegelijkertijd hebben we ook onze voorwaarden herschreven, zodat u deze makkelijker kunt begrijpen.

  Wat betekent dit voor u?
  Heeft u Zorgplan Internationaal en woont u in Nederland? Dan wordt u per 1 januari 2020 automatisch omgezet naar Health Premium. Zo bent u verzekerd van de meest uitgebreide dekking, met onder meer vergoedingen voor beweegzorg, mondzorg en generalistische basis-ggz. Past Health Basic beter bij u? Dan kunt u uw polis tot 1 februari omzetten. Als dit voor u geldt, dan heeft u hierover inmiddels al bericht van ons gekregen.

  Heeft u Zorgplan Internationaal en woont u in het buitenland? Dan loopt uw bestaande verzekering gewoon door. Bekijk in dit overzicht wat er voor Zorgplan Internationaal in 2020 verandert.

  Meer weten? Bekijk dan onze verzekeringen Health Basic en Health Premium.

 • Nieuw: Health Basic & Health Premium

  Wijziging per 1 januari 2020
  Woont u in Nederland, maar heeft u geen recht op de basisverzekering? Dan zijn vanaf 1 januari 2020 twee verzekeringen voor u beschikbaar: Health Basic en Health Premium. Health Basic is een verzekering die de meeste noodzakelijke zorg dekt. Health Premium is een uitgebreidere verzekering. In dit pakket zitten ook vergoedingen voor paramedische zorg, orthodontie tot 18 jaar en een ruimere vergoeding voor geneesmiddelen. Uiteraard bepaalt u nog steeds zelf naar welke arts of naar welk ziekenhuis u gaat.

  Meer weten? Bekijk dan onze verzekeringen Health Basic en Health Premium.

Verder lezen?

Bekijk alle wijzigingen voor uw zorgverzekering in 2020

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.