Werkfit

Mirro

Wanneer u in balans bent, ervaart u meer plezier in uw werk en zit u beter in uw vel. Bent u collectief bij ons verzekerd en heeft u Werkfit? Dan kunt u gratis gebruikmaken van de mentale zelfhulprogramma’s van Mirro. De online modules van Mirro kunnen een opstaphulp zijn om zelf met lichte mentale klachten aan de slag te gaan. U hoeft overigens geen mentale klachten te hebben om Mirro te gebruiken. Misschien wilt u gewoon tips om lekkerder te slapen of leren hoe u feedback kunt geven en toepassen.

Zelf aan de slag met Mirro

Veel factoren zijn van invloed op onze mentale gezondheid: regelmatig sporten en bewegen, gezonde voeding, een sociaal netwerk en een stabiele -financiële- situatie dragen hieraan allemaal bij. Tegenslag hoort ook bij het leven, en het is niet altijd nodig daarvoor direct professionele ggz hulp in te schakelen.

De zelfhulpmodules van Mirro helpen niet alleen bij het verlichten van psychische klachten, maar ook bij het voorkomen hiervan. De modules richten zich op specifieke en uiteenlopende thema’s, zoals piekeren, stress, overmatig smartphonegebruik, mantelzorg, zelfbeeld en omgaan met een chronische ziekte of de overgang.

Ook zonder mentale klachten

Ook wanneer u geen mentale klachten heeft kunt u aan de slag met Mirro. Kies bijvoorbeeld voor de module succesvol veranderen, om te leren hoe u zelf de regie pakt zodat iets veranderen ook echt lukt. En dat ‘iets’ kan van alles zijn, zoals stoppen met roken of starten met bewegen.

Voor welk thema u ook kiest, iedere module bevat veel informatie. Bekijk video’s en lees over ervaringen van anderen. Ontvang tips, oefeningen en doe inspiratie op die praktische handvatten geven om met diverse situaties om te gaan.

Mirro activeren

ONVZ verzekerden met Werkfit kunnen gratis gebruik maken van Mirro.
Mirro in gebruik nemen is simpel: log in op Mijn ONVZ, klik op de Mirro knop en meldt u aan.

Instaptest

Doe de instaptest en ontvang direct een advies welke modules het beste passen bij uw klachten.

Onderdelen

Elke module bestaat uit 5 tot 10 onderdelen. Met slechts één onderdeel per week werkt u al aan een goede mentale gezondheid en dat hoeft maar een half uurtje in beslag te nemen.

Eigen tempo

U volgt de modules in uw eigen tempo in een zelfgekozen volgorde. U kiest de modules en onderdelen die bij u passen.

Mirro modules

 • Af en toe een glaasje is natuurlijk prima. Bij het ouder worden is het goed om bewust te zijn van uw alcoholgebruik. Deze module geeft tips en ondersteuning.

 • Wat als angst u soms meer in de greep houdt dan u zou willen? Krijg inzicht in uw klachten en pak ze aan.

 • Leeft u met een chronische ziekte of fysieke beperking? Soms kan het lastig zijn om te accepteren. Hoe gaat u ermee om? Deze module geeft handvatten.

 • Maakt u zich zorgen om uw financiële situatie? En geeft dat stress? Deze module is een eerste stap om de financiën weer op orde te krijgen.  

 • Zit u vaker op uw telefoon dan u zou willen? U bent uw smartphonegebruik de baas na het volgen van deze module.

 • Als mantelzorger loopt u een verhoogd risico op overbelasting. Maar gezond zorgen kunt u leren! Behoud de balans.

 • De overgang zorgt voor veranderingen. Dit kan effect hebben op uw lichaam, geest en relaties. Leer er alles over in deze module.

 • Ups en downs zijn normaal. Maar zit uw relatie al een tijdje in een dip en is het lastig eruit te komen? Volg dan de module relatieproblemen.

 • Rouw is een normale reactie op een verdrietige gebeurtenis in het leven. Vind steun en richting in uw rouwproces.

 • Ligt u ’s nachts vaak wakker? Slaap is belangrijk voor een goede gezondheid. Maar wat als het slapen niet wil lukken?

 • Als u somber bent, heeft u meestal nergens zin in. Zo kan een negatieve spiraal ontstaan. Leer wat u daaraan kunt doen.

 • Iedereen wil weleens iets veranderen. In deze module leert u hoe u uw verandering succesvol kunt laten verlopen!

 • Een gezin met kinderen draaiend houden naast het hebben van een baan is niet makkelijk. In deze module leert u balanceren tussen aandacht voor de kinderen en aandacht voor uzelf.

 • Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Ervaart u werkstress en wilt u graag weten hoe u hiermee om kunt gaan, volg dan de module Werkstress.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties