Werkfit

Werkfitpartners

Een goede gezondheid is één van de belangrijkste voorwaarden om te werken en gelukkig te zijn. Heeft u Werkfit, dan kunt u via ONVZ gebruikmaken van verschillende preventieve programma's, persoonlijke gezondheidschecks en digitale zelfhulp. Werkfit vergoedt deze zorg en diensten, maar u kunt niet alle gezondheidschecks of preventieve programma’s in één kalenderjaar doen. Kijk daarom ook in de vergoedingen van Werkfit.

Lichaam

Wist u dat veel ziekten en kwaaltjes worden veroorzaakt door slechts tien (risico)factoren, zoals cholesterol en leefstijl? Weet u hoe hoog uw cholesterol is of uw BMI? Als u weet hoe gezond en fit u echt bent, dan weet u ook wat u kunt verbeteren.

Gezondheidschecks fysiek

 • Via onze Werkfitpartner &niped kunt u een persoonlijke online gezondheidscheck aanvragen. Hiermee krijgt u inzicht in uw gezondheid en eventuele risico’s. U start met een online vragenlijst en ontvangt daarna thuis de unieke checkbox. Zo kunt u de thuistesten uitvoeren wanneer het u uitkomt. Alles afgerond? Dan ziet u in één keer waar u al goed bezig bent en waar verbetering mogelijk is. 64% van de deelnemers is na de check gemotiveerd om aan de slag te gaan met zijn of haar gezondheid. 76% van hen past het voedingspatroon aan en 59% gaat meer bewegen met de tips uit de check!

  Wilt u gebruikmaken van de online gezondheidscheck bij &niped?

  U kunt rechtstreeks bij &niped een online gezondheidscheck aanvragen. En de rekening? Die gaat rechtstreeks naar ONVZ.

 • Via onze Werkfitpartner Tigra kunt u gezondheidscheck-up laten uitvoeren op locatie. Dit kan door heel Nederland. Denk eens aan het doen van een dergelijke gezondheidscheck wanneer u veel sport.

  Wilt u gebruikmaken van de gezondheidscheck-up bij Tigra?

  Neem contact op met onze ZorgConsulenten om deze gezondheidscheck aan te vragen. Zij zorgen voor aanmelding bij Tigra. Vervolgens ontvangt u van Tigra de benodigde informatie. En de rekening? Die gaat rechtstreeks naar ONVZ.

Vrouwen in de overgang

 • Veel vrouwen ervaren klachten in de overgang. Volgens onderzoek van het CBS en TNO ondervindt meer dan de helft van de vrouwen in de overgang ook hinder van de klachten op het werk. Hoe herkent u die klachten? En wat kunt u eraan doen?

   

  Speciaal voor vrouwen in  de overgang bieden wij via ons partner Ook leuke meisjes worden vijftig het programma ‘Overgang en hormonen’ aan. Het is een intensief programma van 8 weken dat ingaat op alle aspecten van de overgang: van overgangsklachten tot seks, van voeding en bewegen tot slapen en ontspannen. Het helpt je je leefstijl, stemming en seksleven te verbeteren, overgangs- en bekkenbodemklachten te verminderen en meer grip te krijgen op je gewicht. De programma’s van Ook leuke meisjes worden vijftig zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek.

  Wilt u gebruikmaken van dit programma?

  • Ga dan naar de website van Ook leuke meisjes worden vijftig.
  • Klik op de knop Start vanuit ONVZ.
  • Voeg het programma toe aan de winkelwagen en voer bij de couponcode Fitwerken in. Het aankoopbedrag wordt op € 0 gezet.
  • Rond de bestelling af en u ontvangt het programma in uw mailbox.

Geest

Bijna de helft van alle Nederlanders krijgt op enig moment te maken een psychische aandoening en jaarlijks worden meer dan één miljoen mensen hier ook voor behandeld. Stressklachten, slaapproblemen of andere mentale klachten hebben veel impact op uw leven en werk. Het voorkomen van mentale klachten levert dus veel op. ONVZ selecteerde verschillende Werkfitpartners die preventieve mentale zorg aanbieden. Aan u de keuze, want wat u nodig heeft is natuurlijk heel persoonlijk.

Mentale zorg en zelfhulp

 • De online modules van Mirro kunnen een opstaphulp zijn om zelf met lichte mentale klachten aan de slag te gaan. U hoeft overigens geen mentale klachten te hebben om Mirro te gebruiken. Misschien wilt u gewoon tips om lekkerder te slapen of leren hoe u feedback kunt geven en toepassen.

  Wilt u gebruikmaken van Mirro?

  Log dan in op MijnONVZ. Daar vindt u een rechtstreekse link om een account aan te maken.

 • Wilt u inzicht in uw energie- en stressniveau, de oorzaken in uw werkomgeving en in uzelf, de eventuele risico’s die u loopt en wat u zelf kunt doen om de mentale gezondheid te verbeteren? Vraag dan een mentale healthcheck aan bij GRIP.

  Deze check bestaat uit:

  • De Energiemeter: een uitgebreide online vragenlijst
  • Een individuele rapportage met uitslagen en tips voor verbetering
  • Een persoonlijk en vertrouwelijk online gesprek met een coach als u op dit moment stressklachten ervaart
  • Persoonlijk advies van een coach over een eventueel vervolg
  • Toegang tot 60 GRIP modules om zelfstandig uw energie te vergroten en stress te verlagen

  Wilt u gebruikmaken van GRIP?

  Vul op de website van GRIP het aanvraagformulier in voor deze online mentale gezondheidscheck. GRIP neemt binnen 24 uur contact met u op. Als alles in orde is, ontvangt u de inloggegevens voor de GRIP mentale healthcheck. De rekening gaat rechtstreeks naar ONVZ, daar heeft u dus geen omkijken naar.

 • Heeft u behoefte om met een coach gebeurtenissen of lastige omstandigheden in uw werk- of privé-situatie op een rijtje te zetten? of wilt u meer in uw kracht komen te staan? Dan kunt u een coach van HeyCoach benaderen. We vergoeden het volledige coachingstraject van HeyCoach. Het traject duurt maximaal 3 uur. Deze uren kunt u naar wens inzetten. De gecertificeerde coaches van HeyCoach zijn allemaal (arbeids- en organisatie)psycholoog. Wanneer tijdens de coaching blijkt dat er ‘meer’ aan de hand is, dan verwijzen zij u gericht door naar een andere zorgverlener.

  HeyCoach is toegankelijk met ieder device. U werkt in een afgeschermde, beveiligde omgeving. De coaching vindt plaats buiten het systeem van uw werkgever en er volgt geen terugkoppeling. HeyCoach is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

  Wilt u gebruikmaken van HeyCoach?

  Aanmelden is simpel via de website van HeyCoach. Dit doet u zelf, dus zonder tussenkomst van anderen, zoals uw werkgever. Na aanmelding neemt HeyCoach al binnen 4 uur telefonisch contact met u op. De rekening gaat rechtstreeks naar ONVZ, daar heeft u dus geen omkijken naar.

 • Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen goed is voor lichaam en geest. Het helpt om de conditie te verbeteren en het zelfvertrouwen te vergroten. Gevoelens van onzekerheid, angst en depressie nemen af. Met Runningtherapie loopt u letterlijk de stress uit uw lijf.

  Lopen brengt van alles in beweging. Naast psychische voordelen biedt hardlopen ook verbeteringen qua conditie en uithoudingsvermogen. Runningtherapie is ook een goede aanvulling op gesprekspsychotherapie en medicatie.

  Runningtherapie kan ingezet worden wanneer u last heeft van stress, depressie, burn-out, angst- & paniekaanvallen, lusteloosheid, slapeloosheid of overgewicht. Het brengt u rust in het hoofd, een betere nachtrust, minder somberheid en angst. U staat actiever in het leven en voelt zich beter.

  Ervaring met hardlopen is niet noodzakelijk. U leert om in uw eigen tempo regelmatig te gaan (hard-)lopen. Ook wanneer u niet makkelijk op eigen kracht tot bewegen komen.

  Wilt u gebruikmaken van Runningtherapie?

  Zoek zelf een gecertificeerd runningtherapeut die lid is van de BRTN (Beroepsvereniging RunningTherapie Nederland) bij u in de buurt. Werkfit vergoedt maximaal € 500. 

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties