ZakelijkBereken premieEnglish

  • Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Blijven werken in Nederland

U gaat wonen in het buitenland, maar blijft werken in Nederland. U blijft in Nederland verzekerd.

Gaat u in het buitenland wonen? Dan kan dat gevolgen hebben voor uw basisverzekering. Bekijk daarom voor uw verhuizing wat de gevolgen voor u zijn.

  • wanneer u in Nederland blijft werken, dan moet u een basisverzekering in Nederland hebben 

Wat is een E106/S1-formulier?

Het E106/S1-formulier is een bewijs dat u recht heeft op medische zorg volgens de wetgeving en tarieven in uw woonland en in Nederland premie betaalt. 

Woont u in een EU-/EER- of verdragsland? Dan vergoedt de Nederlandse basisverzekering mogelijk niet alle zorg in uw woonland, of niet volledig. Bijvoorbeeld als de zorg in uw woonland duurder is dan in Nederland. Met een E106/S1-formulier:

  • meldt u zich aan bij een zorgverzekeraar in het land waar u woont
  • kunt u laten zien dat u bij ONVZ verzekerd bent en dat u bij ons premie betaalt
  • vergoedt ONVZ de medische kosten in uw woonland volgens de regels van het zorgstelsel in dat land. Meestal betaalt u geen (extra) premie voor een zorgverzekering in het land waar u woont

Heeft u een E106/S1-formulier nodig? Dan kunt dit formulier aanvragen via het Service Center.

Uw gezinsleden

Werken uw meeverhuizende gezinsleden niet in Nederland?

  • dan houden zij geen Nederlandse basisverzekering

U kunt uw gezinsleden via uw E106/S1-formulier in de meeste gevallen aanmelden bij de zorgverzekeraar in uw nieuwe woonland. Die zorgverzekeraar bepaalt welke gezinsleden meeverzekerd zijn en geeft dat door aan het CAK. U en uw meeverzekerde gezinsleden krijgen dan meestal een zorgpas van die zorgverzekeraar of een bewijs van inschrijving. Daarmee krijgt u dezelfde zorg als de inwoners van uw woonland die daar verzekerd zijn.

De inschrijving van uw gezinsleden is pas definitief als de zorgverzekeraar het CAK daarover bericht stuurt. Vanaf dat moment staan uw gezinsleden bij het CAK geregistreerd als uw meeverzekerden. U ontvangt dan daarover van het CAK een brief.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.