ZakelijkBereken premieEnglish

 • Zeer ruime vergoedingen
 • Advies van ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,2

Toestemming vragen voor medisch-specialistische revalidatie

Zo vraagt u toestemming voor medisch-specialistische revalidatie.

Wanneer moet u toestemming vragen

Voor interdisciplinaire medisch-specialistische revalidatieRevalidatiebehandeling van verschillende met elkaar samenhangende problemen door een team van verschillende zorgverleners zonder opname moet u soms vooraf toestemming vragen. Dit hangt af van het ziekenhuis of revalidatiecentrum.

 1. Gaat u naar een ziekenhuis of revalidatiecentrum uit ons overzicht toestemmingsvrije revalidatiecentra? Dan hoeft u niets te doen. Met die zorgverleners hebben wij afspraken over toestemming.
 2. Staat uw ziekenhuis of revalidatiecentrum er niet bij? Dan moet u ons vooraf toestemming vragen. Zonder toestemming vooraf vergoeden wij de zorg niet.

Zo vraagt u toestemming

Toestemming vragen voor uzelf

Vaak regelt het revalidatiecentrum de aanvraag voor u. Is dit niet het geval? Dan vraagt u zelf toestemming. U laat dan het aanvraagformulier invullen en ondertekenen door uw revalidatiearts. Dat kan online of op papier. Zorg dat alles op het formulier is ingevuld. En dat u de verwijsbrief meestuurt.

Waar stuurt u de aanvraag naar toe?

Heeft u een papieren aanvraag laten invullen? Dan kunt u uw aanvraag aan ons sturen via het contactformulier op deze website.

Of per post naar:

ONVZ

Afdeling Machtigingen

Postbus 392

3990 GD Houten

Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt u binnen 7 dagen bericht over onze beslissing.

Toestemming vragen voor uw cliënt

U heeft een overeenkomst met ons

Heeft u met ons afspraken gemaakt over medisch-specialistische revalidatie? Dan hoeft u geen toestemming te vragen. U beoordeelt dan of uw cliënt aan alle criteria van de basisverzekering voldoet.

U heeft geen overeenkomst met ons

Dan is vooraf toestemming van ons nodig voor poliklinische interdisciplinaire medisch-specialistische revalidatie. Onze verzekerden zijn zelf verantwoordelijk voor het vragen van die toestemming. Zij rekenen wel op uw medewerking.

Toestemming vraagt u met het online aanvraagformulier. Na verzending daarvan kunt u een pdf van de ingevulde aanvraag downloaden voor uw eigen administratie. Helaas werkt het online aanvraagformulier niet in de browser Internet Explorer.

U als revalidatiearts kunt het aanvraagformulier ook printen en invullen. Zorg dat u alles op het formulier invult. En het ondertekent.

Waar stuurt u de aanvraag naar toe?

U kunt de aanvraag rechtstreeks aan ons sturen. Graag zelfs. Dit kan via het contactformulier op deze website. Secure Mail kan gebruiken kan ook. Informeer naar de mogelijkheden via ziekenhuizen@onvz.nl.

U kunt de aanvraag ook per post sturen:

ONVZ 

Afdeling Machtigingen

Postbus 392

3990 GD Houten

Goed om te weten

 • Mijn huisarts heeft mij verwezen naar de revalidatie. En nu?

  U maakt eerst een afspraak met de revalidatiearts in de polikliniek van een ziekenhuis of een revalidatiecentrum. Deze arts stelt een indicatie en bekijkt of revalidatie voor u de juiste zorg is. De basisverzekering vergoedt dat. U hoeft hiervoor geen toestemming van ons te hebben.


  Stelt de revalidatiearts vast dat uw problemen zo complex zijn dat intensieve behandeling door een team van zorgverleners nodig is? Dan zal de revalidatiearts dit met u bespreken. Voordat u aan die behandeling begint, moet u ons toestemming vragen.

 • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk

  De medewerkers die aanvragen behandelen, werken onder verantwoordelijkheid van onze medisch adviseur. En hebben dezelfde plicht tot geheimhouding. Meer hierover, en over andere privacyregels, vindt u terug in ons privacy statement.

 • Wilt u meer weten?

  Bekijk dan de vergoeding Medisch-specialistische revalidatie.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.