Snel regelen

Zorgtoeslag

Sommige verzekerden hebben recht op zorgtoeslag. Dat betekent dat de overheid subsidie geeft om de kosten van de zorgverzekering te verlagen. Of u recht heeft op zorgtoeslag, is afhankelijk van uw inkomen en persoonlijke situatie.

Heeft u recht op zorgtoeslag?

Dat is afhankelijk van een aantal gegevens. Zo mogen bijvoorbeeld uw inkomen en uw totale bezit niet te hoog zijn. Op de website van de Belastingdienst vindt u een lijst met voorwaarden. Deze geeft aan waaraan u moet voldoen om zorgtoeslag te ontvangen.

18-jarigen

Wordt u 18 jaar? Dan moet u verplicht een zorgverzekering afsluiten. Vanaf dat moment kunt u ook zorgtoeslag aanvragen. Vaak kan een student iedere maand tientallen euro’s zorgtoeslag krijgen. Voor studenten is het dus zeker de moeite waard om dit uit te zoeken.

Bereken zelf uw toeslag

Wilt u weten hoeveel toeslag u krijgt? Bereken dit dan zelf via de website van de Belastingdienst.

Zorgtoeslag aanvragen

Als u recht heeft op zorgtoeslag, kunt u inloggen op Mijn toeslagen. Hier kunt u uw aanvraag invullen en direct versturen. U krijgt dan binnen 5 weken een reactie van de Belastingdienst. Voor uw aanvraag is het belangrijk dat u een DigiD-account en een overzicht van uw inkomen (en dat van uw eventuele partner) heeft. Ook moet u de Berichtenbox van MijnOverheid van tevoren activeren. Op belastingdienst.nl staat een makkelijk stappenplan hoe u zorgtoeslag kunt aanvragen.

Wijzigingen doorgeven

Verandert er iets in uw persoonlijke situatie? Dan kan dat invloed hebben op de hoogte van uw zorgtoeslag. Geef wijzigingen daarom altijd binnen 4 weken door via Mijn toeslagen. Zo voorkomt u dat u te weinig zorgtoeslag krijgt of dat u later moet terugbetalen.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw zorgtoeslag? Dan kunt u altijd terecht bij een belastingkantoor. Via de BelastingTelefoon kunt u een afspraak maken bij een kantoor bij u in de buurt. U kunt met vragen ook altijd terecht bij een toeslagenservicepunt.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties