Snel regelen

Zorgtoeslag

Sommige verzekerden hebben recht op zorgtoeslag. Dat betekent dat de overheid subsidie geeft om de kosten van de zorgverzekering te verlagen. Of u recht heeft op zorgtoeslag, is afhankelijk van uw inkomen en persoonlijke situatie.

Heeft u recht op zorgtoeslag?

Dat is afhankelijk van een aantal gegevens. Zo mogen bijvoorbeeld uw inkomen en uw totale bezit niet te hoog zijn. Op de website van de Belastingdienst vindt u een lijst met voorwaarden. Deze geeft aan waaraan u moet voldoen om zorgtoeslag te ontvangen.

Bereken zelf uw toeslag

Wilt u weten hoeveel toeslag u krijgt? Bereken dit dan zelf via de website van de Belastingdienst.

Zorgtoeslag aanvragen

Als u recht heeft op zorgtoeslag, kunt u inloggen op Mijn toeslagen. Hier kunt u uw aanvraag invullen en direct versturen. U krijgt dan binnen 5 weken een reactie van de Belastingdienst. Voor uw aanvraag is het belangrijk dat u een DigiD-account en een overzicht van uw inkomen (en dat van uw eventuele partner) heeft. Ook moet u de Berichtenbox van MijnOverheid van tevoren activeren. Op belastingdienst.nl staat een makkelijk stappenplan hoe u zorgtoeslag kunt aanvragen.

Wijzigingen doorgeven

Verandert er iets in uw persoonlijke situatie? Dan kan dat invloed hebben op de hoogte van uw zorgtoeslag. Geef wijzigingen daarom altijd binnen 4 weken door via Mijn toeslagen. Zo voorkomt u dat u te weinig zorgtoeslag krijgt of dat u later moet terugbetalen.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw zorgtoeslag? Dan kunt u altijd terecht bij een belastingkantoor. Via de BelastingTelefoon kunt u een afspraak maken bij een kantoor bij u in de buurt. U kunt met vragen ook altijd terecht bij een toeslagenservicepunt.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties