Als de zwangerschap eindigt in een miskraam
Als u uw kindje verliest in het begin van de zwangerschap (binnen de eerste 20 weken), wordt dat een miskraam genoemd. Dit komt helaas vaak voor en is niet te voorkomen.
Het verlies van een zwangerschap is intens en verdrietig. De verwerking van dit verlies kost tijd en is een proces voor u en uw partner. Op deze pagina leest u hoe ONVZ u hierbij ondersteunt.
De ONVZ Keuzehulp biedt inzicht bij een miskraam
Bij een miskraam komt er veel op u af. Hoe bereidt u zich zo goed mogelijk voor op wat u te wachten staat? De ONVZ Keuzehulp kan u hierbij helpen. Hiermee krijgt u begrijpelijke informatie en wordt u geholpen als u een keuze heeft in het verloop van de miskraam. Wat is belangrijk voor u en wat verwacht u? Wat zijn de voor- en nadelen van de mogelijke behandelingen? Zo houdt u het overzicht.
Wij zijn er voor u
Onze ZorgConsulenten kennen het zorgveld goed en beschikken over ruime medische kennis. Zij staan u graag bij in de periode na de miskraam met ondersteuning en informatie. U krijgt van hen een persoonlijk zorgavies en als dat nodig is helpen zij bij het vinden van de beste en snelste behandeling.
Wilt u eens overleggen met een ZorgConsulent? Laat hieronder een terugbelverzoek achter. U wordt dan teruggebeld op een door u aangegeven tijdstip.
Verwerking van een miskraam
Na een miskraam gaat u door een rouwproces heen. Hoeveel tijd het kost om een miskraam te verwerken, is voor iedereen anders. Wat wel vaak hetzelfde is bij iedereen die dit meemaakt is een gevoel van gemis omdat de zwangerschap plotseling is gestopt. Kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Hieronder vindt u de vergoedingen voor bijvoorbeeld zelfhulpmodules of een coach.
Advies van een ZorgConsulent
Merkt u dat uw verdriet alleen maar toeneemt of dat u er alleen niet uitkomt? Aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken via uw huisarts of verloskundige. Liever eerst voor zorgadvies bellen met een van onze ZorgConsulenten? Zij zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden en helpen u graag verder.
Alle vergoedingen op een rij
Goed om te weten
-
Verloskundige zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
-
Curettage wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
-
Voor partners is een miskraam ook een ingrijpende gebeurtenis. Op de website van Freya is voor hen veel informatie en ondersteuning beschikbaar.
-
Het is fijn om uw verhaal te delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld met iemand die u persoonlijk kent of juist anoniem, in een besloten Facebook-groep. Op de website van Freya vindt u meer informatie.