ZakelijkBereken premieEnglish

  • Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Online behandelingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz)

 

De wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) zijn soms lang. Staat u op een wachtlijst? Hieronder leest u wat ONVZ voor u kan doen.

Wachtlijstbemiddeling

Als u zorg nodig heeft, wilt u graag zo snel mogelijk geholpen worden. Staat u op een wachtlijst, dan zoeken onze ZorgConsulenten graag voor u uit wat er in uw persoonlijke situatie mogelijk is. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0800 022 14 50 kies voor optie 2 (gratis), op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur.

Online behandelingen

Verschillende zorgverleners hebben ook een online behandelaanbod voor de geestelijke gezondheidszorg. Een voorbeeld hiervan is DiSoFa. Zij bieden een 100% online therapie.

Online behandelingen hebben een aantal voordelen:

  • tijdsbesparing. U hoeft niet naar de zorgverlener te reizen en u hoeft daardoor ook niet onnodig te wachten in een wachtruimte.
  • vertrouwde omgeving: u bepaalt zelf vanaf welke locatie u contact opneemt met de zorgverlener. Dit kan vanuit uw eigen huis, of vanuit een andere omgeving waar u zich prettig voelt.
  • persoonlijk contact: u heeft een op een contact met de zorgverlener via videogesprekken.

U kunt er dus voor kiezen om uw therapie online te volgen, in plaats van de therapie in de praktijk van de zorgverlener.

Heeft u een verwijzing van de huisarts? Dan vergoedt de basisverzekering de online behandeling van DiSoFa. Hiervoor geldt de vergoeding Generalistische basis-ggz.

Wilt u meer informatie of gebruikmaken van de online behandelingen voor de geestelijke gezondheidszorg? Kijk dan op de website van DiSoFa.

Zelfhulpmodules Mirro

Iedereen maakt wel eens dingen mee die invloed hebben op je mentale gezondheid. Bijvoorbeeld stress door een echtscheiding, overbelasting op het werk of financiƫle problemen. Stichting Mirro heeft 17 online (zelfhulp-)modules voor verschillende mentale klachten. U kunt deze modules zelfstandig en anoniem doorlopen, op het moment dat het u uitkomt. Deze modules helpen u om inzicht te krijgen in uw mentale gezondheid. Met tips, oefeningen en ervaringsverhalen kunt u psychische klachten herkennen, verminderen of zelfs voorkomen.

Heeft u een aanvullende verzekering? De verzekeringen Extrafit en hoger vergoeden de online (zelfhulp)modules van Stichting Mirro. Deze vallen onder de vergoeding Preventiecursussen. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig.

Wilt u meer informatie of direct gebruikmaken van deze online modules? Kijk dan op de website van Stichting Mirro.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.