ZakelijkBereken premieEnglish

  • Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Maximale vergoedingen voor wijkverpleging en ggz

Bij ONVZ bent u verzekerd van buitengewoon veel vrijheid. U bepaalt zelf naar welke zorgverlener u gaat en in welk ziekenhuis u behandeld wordt. Vanaf 1 januari 2021 gelden er wel maximale vergoedingen als u voor wijkverpleging (thuiszorg) en de geestelijke gezondheidszorg (ggz) naar een zorgverlener gaat die geen contract met ONVZ heeft. Bent u benieuwd wat dit voor u betekent? Lees dan verder.

This page is also available in English.

ONVZ sluit met veel zorgverleners een contract om te zorgen dat u zo snel mogelijk toegang heeft tot zorg van hoge kwaliteit tegen de juiste prijs. Vanaf 1 januari 2021 heeft het invloed op uw vergoeding of een thuiszorgorganisatie of ggz-behandelaar een contract met ons heeft.

Heeft mijn zorgverlener een contract?

Bent u benieuwd of uw thuiszorgorganisatie of ggz-behandelaar een contract met ONVZ heeft? Bekijk dan de Zorgzoeker. De Zorgzoeker wordt regelmatig bijgewerkt, daar vindt u altijd de actuele status.

Wat betekent dit voor mij?

gecontracteerd-onvz

Mijn zorgverlener heeft in 2021 wel een contract

Dan verandert er nu niets voor u. U kunt nog steeds gebruikmaken van de hoge kwaliteit zorg bij uw thuiszorgorganisatie en/of ggz-behandelaar, met de volledige vergoeding die u van ons gewend bent.

niet-gecontracteerd-onvz

Mijn zorgverlener heeft in 2021 geen contract

In dat geval moet u vanaf 1 januari 2021 rekening houden met de maximale vergoedingen. Vergelijk de tarieven van uw thuiszorgorganisatie of ggz-behandelaar met onze maximale vergoedingen. Als deze tarieven hoger zijn dan de maximale vergoedingen, brengt uw zorgverlener (vanaf 1 januari 2021) het verschil meestal bij u in rekening.

Hoe hoog zijn de maximale vergoedingen?

Bekijk de maximale vergoedingen:

• Generalistische basis-ggz en Gespecialiseerde ggz

• Verpleging en verzorging thuis

Wilt u wel volledige vergoeding?

Wilt u liever dat wij uw zorg volledig vergoeden? Dan kunt u via de Zorgzoeker zelf kiezen uit een van onze gecontracteerde thuiszorgorganisaties of ggz-behandelaars. Of neem contact op met onze ZorgConsulenten. Zij zoeken graag voor u uit bij welke ggz-behandelaar of thuiszorgorganisatie zorgverlener u terechtkunt. De ZorgConsulenten zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0800 022 14 50 (kies optie 2 in het keuzemenu).

Machtiging voor wijkverpleging

Maakt u gebruik van wijkverpleging? Dan is het bovendien noodzakelijk dat u vooraf toestemming aan ons vraagt als u behandeld wilt worden door een zorgverlener die geen contract met ons heeft. De maximale vergoedingen gelden ook als u een machtiging (toestemming) heeft die doorloopt in 2021. Lees meer.

niets-veranderd-onvz

Ik maak geen gebruik van wijkverpleging en ggz

Dan hoeft u nu geen rekening te houden met de maximale vergoedingen. U bent nog steeds vrij om uw eigen dokter en ziekenhuis te kiezen. Zoals u van ons gewend bent. Houd wel rekening met de verandering als u in de toekomst gebruik moet maken van wijkverpleging of ggz. Voor nu hoeft u niets te doen.

Waar kan ik terecht voor hulp of vragen?

We begrijpen het als u na het lezen van deze informatie vragen heeft. De medewerkers van ons Service Center staan klaar om u helpen. U kunt hen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur, bereiken via het telefoonnummer 030 639 62 22. Wij helpen u graag.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.