ONVZ

Maximale vergoedingen voor wijkverpleging en ggz

Bij ONVZ bent u verzekerd van een Eersteklas Zorgverzekering. U bepaalt zelf naar welke zorgverlener u gaat en in welk ziekenhuis u behandeld wordt. Voor wijkverpleging (thuiszorg) en geestelijke gezondheidszorg (ggz) gelden er wel maximale vergoedingen als u naar een zorgverlener gaat die geen contract met ONVZ heeft. Bent u benieuwd wat dit voor u betekent? Lees dan verder.

 

This page is also available in English.

ONVZ sluit met veel zorgverleners een contract om te zorgen dat u zo snel mogelijk toegang heeft tot zorg van hoge kwaliteit tegen de juiste prijs. Heeft uw zorgverlener in de thuiszorg of ggz geen contract? Dan kan dat gevolgen hebben voor uw vergoeding.

Heeft mijn zorgverlener een contract?

Bent u benieuwd of uw thuiszorgorganisatie of ggz-behandelaar een contract met ONVZ heeft? Bekijk dan de Zorgzoeker. De Zorgzoeker wordt regelmatig bijgewerkt, daar vindt u altijd de actuele status.

Mijn zorgverlener heeft een contract

U kunt gebruikmaken van de hoge kwaliteit zorg bij uw thuiszorgorganisatie en/of ggz-behandelaar, met de volledige vergoeding die u van ons gewend bent.

Mijn zorgverlener heeft geen contract

U moet rekening houden met de maximale vergoedingen. Vergelijk de tarieven van uw thuiszorgorganisatie of ggz-behandelaar met onze maximale vergoedingen. Als deze tarieven hoger zijn dan de maximale vergoedingen, brengt uw zorgverlener het verschil meestal bij u in rekening.

Hoe hoog zijn de maximale vergoedingen?

Bekijk de maximale vergoedingen:

2023:

Geestelijke gezondheidszorg

Verpleging en verzorging in de eigen omgeving

2022: 

• Geestelijke gezondheidszorg

• Verpleging en verzorging thuis

2021:

• Generalistische basis-ggz en Gespecialiseerde ggz

• Verpleging en verzorging thuis


Wilt u wel volledige vergoeding?

Wilt u liever dat wij uw zorg volledig vergoeden? Dan kunt u via de Zorgzoeker zelf kiezen uit een van onze gecontracteerde thuiszorgorganisaties of ggz-behandelaars. Of neem contact op met onze ZorgConsulenten. Zij zoeken graag voor u uit bij welke ggz-behandelaar of thuiszorgorganisatie zorgverlener u terechtkunt. De ZorgConsulenten zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0800 022 14 50 (kies optie 2 in het keuzemenu).

Toestemming voor ggz en wijkverpleging

Wilt u zorg van een wijkverpleegkundige of thuiszorgorganisatie die geen contract met ons heeft? Dan moet u ons altijd vooraf toestemming vragen. Hoe u dat doet, leest u op de pagina Toestemming vragen.

Wilt u voor ggz naar een niet-gecontracteerde behandelaar? Dan moet u ons vooraf toestemming vragen als u een behandeling krijgt: 

  • met opname
  • met meer dan 35 consulten
  • met esketamine neusspray (Spravato)

De maximale vergoedingen gelden ook als u van ons toestemming heeft. Lees meer.

Ik maak geen gebruik van wijkverpleging en ggz

Dan hoeft u geen rekening te houden met de maximale vergoedingen. U bent vrij om uw eigen dokter en ziekenhuis te kiezen. Zoals u van ons gewend bent. Houd wel rekening met de maximale vergoedingen als u in de toekomst gebruik moet maken van wijkverpleging of ggz. 

Waar kan ik terecht met vragen?

We begrijpen het als u na het lezen van deze informatie vragen heeft. De medewerkers van ons Service Center staan klaar om u helpen. Op onze contactpagina kunt u zien op welke manier u contact met het Service Center op kan nemen en wat onze openingstijden zijn. Wij helpen u graag.

Goed om te weten

  • Gaat u voor wijkverpleging en/of ggz naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan moet u soms een deel van de kosten zelf betalen. Zijn deze eigen kosten zo hoog dat u daardoor belemmerd wordt in de keuze van uw zorgverlener? Dan kunt u een beroep doen op de ‘hardheidsclausule’. Met deze regeling kunt u ons om een hogere vergoeding vragen als uw financiële situatie niet toereikend is om de behandeling te betalen.

    Wilt u een beroep doen op de hardheidsclausule? Dan kunt u via het uploadformulier een verzoek indienen. In dit verzoek geeft u dat het om een 'Verzoek hardheidsclausule’ gaat en legt u uit waarom u een hogere vergoeding nodig heeft.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties