ZakelijkBereken premieEnglish

  • Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Maximale vergoedingen voor wijkverpleging en ggz

Vanaf 1 januari 2021 gelden er maximale vergoedingen als u voor wijkverpleging (thuiszorg) en de geestelijke gezondheidszorg (ggz) naar een zorgverlener gaat die geen contract met ONVZ heeft. Bent u benieuwd wat dit voor u betekent? Lees dan verder.

This page is also available in English.

Waarom voert ONVZ deze wijziging door? 

Vrijwel alle zorgverleners (ook binnen de wijkverpleging en ggz) maken zich dagelijks hard voor goede zorg. Om deze kwalitatieve zorg ook in de toekomst mogelijk te maken, zetten wij ons dagelijks in om oneigenlijk en onnodig gebruik van zorggeld tegen te gaan. Helaas is deze aanpak voor enkele zorgverleners binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en wijkverpleging (thuiszorg) niet effectief genoeg. Daarom gaan er vanaf 1 januari 2021 maximale vergoedingen gelden bij ggz-behandelaars en thuiszorgorganisaties die geen contract met ONVZ hebben.

Heeft mijn zorgverlener een contract?

Wij sluiten met veel thuiszorgorganisaties en ggz-behandelaars een contract voor zorg van goede kwaliteit tegen de juiste prijs. Bent u benieuwd of uw thuiszorgorganisatie of ggz-behandelaar een contract met ONVZ heeft? Bekijk dan de Zorgzoeker. De Zorgzoeker wordt regelmatig bijgewerkt, daar vindt u altijd de actuele status.

Hoe hoog zijn de maximale vergoedingen?

Bekijk de maximale vergoedingen op de volgende vergoedingspagina's:

Wat betekent dit voor mij?

gecontracteerd-onvz

Mijn zorgverlener heeft in 2021 wel een contract

Dan verandert er nu niets voor u. U kunt nog steeds gebruikmaken van de hoge kwaliteit zorg bij uw zorgverlener en de vergoeding die u van ons gewend bent.

niet-gecontracteerd-onvz

Mijn zorgverlener heeft in 2021 geen contract

Vraag uw zorgverlener dan, na 12 november 2020, om een offerte voor de kosten van uw zorg. En vergelijk deze vervolgens met onze maximale vergoedingen. Als de tarieven van uw zorgverlener hoger zijn dan de maximale vergoedingen, kan het zijn dat uw zorgverlener vanaf 1 januari 2021 het verschil bij u in rekening brengt.

De maximale vergoedingen gelden ook als u een machtiging (toestemming) heeft die doorloopt in 2021. De hoogte van de vergoedingen en de contractafspraken voor 2021 maken wij op 12 november 2020 bekend op deze pagina.

Wilt u liever dat wij uw zorg volledig vergoeden? Dan kunt u via de Zorgzoeker zelf kiezen uit een van onze gecontracteerde zorgverleners. Of neem contact op met onze ZorgConsulenten. Zij zoeken graag voor u uit bij welke ggz-behandelaar of thuiszorgorganisatie u terechtkunt. De ZorgConsulenten zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0800 022 14 50 (kies optie 2 in het keuzemenu).

niets-veranderd-onvz

Ik maak geen gebruik van wijkverpleging en ggz

Dan verandert er nu niets voor u. U bent nog steeds vrij om uw eigen arts en ziekenhuis te kiezen. Zoals u van ons gewend bent. Houd wel rekening met de verandering als u in de toekomst gebruik gaat maken van wijkverpleging of ggz. Voor nu hoeft u niets te doen.

Waar kan ik terecht voor hulp of vragen?

We begrijpen het als u na het lezen van deze informatie vragen heeft. De medewerkers van ons Service Center staan klaar om u helpen. U kunt hen van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur, bereiken via het telefoonnummer 030 639 62 22. Wij helpen u graag.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.