ZakelijkBereken premieEnglish

  • Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

PLATO-eisen

Uw alternatieve zorgverlener moet een goede basiskennis hebben.

Wat zijn PLATO-eisen?

Wilt u naar een zorgverlener gaan voor een alternatieve behandeling? In de vergoeding Alternatieve geneeswijzen en beweegzorg staat wat wij vergoeden, en wat de voorwaarden zijn. Bijvoorbeeld dat een behandelaar moet voldoen aan de PLATO-eisen. Een behandelaar is een zorgverlener die geen arts is.

In de PLATO-eisen staat welke medische en psychosociale basiskennis uw behandelaar moet hebben. Dat is kennis op hbo-niveau, bijvoorbeeld over de anatomie van het menselijk lichaam. En over samenwerking met andere professionals in de gezondheidszorg. Voor u betekent dat meer zekerheid dat uw behandelaar u doorverwijst als dat nodig is.

De PLATO-eisen zijn te raadplegen via het Platform Opleiding, Onderwijs en Organisatie.

Voldoet uw behandelaar aan de PLATO-eisen?

Vraag uw behandelaar of hij aan de PLATO-eisen voldoet.

Er is geen register waarin u kunt opzoeken of uw behandelaar aan de PLATO-eisen voldoet. U kunt het navragen bij uw behandelaar. Uw behandelaar kan die vraag als het goed is zó beantwoorden. Want verschillende verzekeraars werken met de PLATO-eisen.

Als uw behandelaar niet aan de eisen voldoet, vergoeden wij de zorg niet

U kunt dan overstappen naar een andere behandelaar of de behandeling zelf betalen.

Er gelden ook andere voorwaarden

Een behandelaar moet bijvoorbeeld ook zijn aangesloten bij een door ons erkende beroepsorganisatie. Kijk dus ook in de vergoeding Alternatieve geneeswijzen en beweegzorg.

Wel voor behandelaars, niet voor artsen

Gaat u naar een arts met een geldige BIG-registratie? Dan hoeft u niet te vragen of die aan de PLATO-eisen voldoet. In dat geval wordt al gecontroleerd of uw zorgverlener zijn kennis op peil houdt.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.