ZakelijkBereken premieEnglish

  • Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

PLATO-eisen

Uw alternatieve zorgverlener moet een goede basiskennis hebben.

Wilt u naar een zorgverlener gaan voor een alternatieve behandeling? In de vergoeding Alternatieve geneeswijzen staat wat wij vergoeden, en wat de voorwaarden zijn. Bijvoorbeeld dat een behandelaar moet voldoen aan de PLATO-eisen. Een behandelaar is een zorgverlener die geen arts is.

PLATO-eisen

In de PLATO-eisen staat welke medische en psychosociale basiskennis uw behandelaar moet hebben. Dat is kennis op hbo-niveau, bijvoorbeeld over de anatomie van het menselijk lichaam. En over samenwerking met andere professionals in de gezondheidszorg. Voor u betekent dat meer zekerheid dat uw behandelaar u doorverwijst als dat nodig is.

De PLATO-eisen zijn te raadplegen via het Platform Opleiding, Onderwijs en Organisatie.

Vraag uw behandelaar of hij aan de PLATO-eisen voldoet

Er is geen register waarin u kunt opzoeken of uw behandelaar aan de PLATO-eisen voldoet. U kunt het navragen bij uw behandelaar. Uw behandelaar kan die vraag als het goed is zó beantwoorden. Want verschillende verzekeraars werken met de PLATO-eisen.

Als uw behandelaar niet aan de eisen voldoet, vergoeden wij de zorg niet

U kunt dan overstappen naar een andere behandelaar of de behandeling zelf betalen.

Er gelden ook andere voorwaarden

Een behandelaar moet bijvoorbeeld ook zijn aangesloten bij een door ons erkende beroepsorganisatie. Kijk dus ook in de vergoeding Alternatieve geneeswijzen.

Wel voor behandelaars, niet voor artsen

Gaat u naar een arts met een geldige BIG-registratie? Dan hoeft u niet te vragen of die aan de PLATO-eisen voldoet. In dat geval wordt al gecontroleerd of uw zorgverlener zijn kennis op peil houdt.

Goed om te weten

  • Vanaf april 2019 controleren wij strenger op lidmaatschap van beroepsorganisaties en PLATO-eisen

    Het is mogelijk dat hierdoor de declaratie van uw behandelaar wordt afgewezen. U kunt bij uw behandelaar navragen of hij of zij voldoet aan de PLATO-eisen. Als uw behandelaar niet aan deze eisen voldoet, vergoeden wij zijn of haar declaraties vanaf nu niet meer.

  • Ledenlijsten van erkende beroepsorganisaties ontvangen wij eenmaal per kwartaal

    Ontvangt u een afwijzing voor de declaratie van een behandelaar die lid is van een erkende beroepsorganisatie én aan de PLATO-eisen voldoet? Dan hebben wij mogelijk de laatste wijzigingen nog niet bijgewerkt. De ledenlijsten en informatie over zorgverleners die voldoen aan de PLATO-eisen registreren wij namelijk éénmaal per kwartaal. U kunt uw declaratie in het nieuwe kwartaal nogmaals indienen. Ontvangt u daarna nogmaals een afwijzing? Neem dan contact met ons op.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.