Zorgadvies
  • ONVZ Vrije Keuze

Advies en begeleiding voor een traject bij kanker

Als u te horen heeft gekregen dat u kanker heeft dan staat uw wereld op z’n kop. U moet verschillende zaken regelen in deze situatie terwijl uw hoofd daar wellicht niet naar staat. De ZorgConsulent kan u helpen hierbij en samen kunt u de verschillende mogelijkheden bespreken.

Waarmee kan de ZorgConsulent u helpen?

De ZorgConsulent kan u op maat begeleiden. Bijvoorbeeld wanneer u wilt weten hoe het zit met de vergoeding van vervoer, logeermogelijkheden of het gebruik van hulpmiddelen. Of wanneer u wilt weten hoe een second opinion werkt en hoe u dat het beste kunt regelen. Neem contact op met de ZorgConsulent of plan een terugbelafspraak in.

Laat de ZorgConsulent u bellen wanneer het u uitkomt

U kunt een terugbelverzoek achterlaten. Dan wordt u teruggebeld op de tijden die u aangeeft.

Bel mij terug

Stichting OOK

De behoefte aan ondersteuning is voor iedereen anders. Stichting OOK biedt Optimale Ondersteuning bij Kanker. Waar heeft u behoefte aan? Heeft u vragen over de veranderingen in uw lichaam, of in uw gezin? Misschien heeft u altijd een verzorgende rol gehad, maar heeft u nu juist zorg nodig. Of moet u uw sociale leven op een lager pitje zetten door verminderde energie. Hoe richt u uw leven weer in als u kanker heeft of last heeft van de gevolgen van kanker? De ondersteuningsconsulenten van OOK staan voor u klaar. Zij hebben jarenlange ervaring opgedaan als oncologieverpleegkundige. U krijgt hulp om weer grip te krijgen op het dagelijks leven. Ze geven steun, persoonlijk advies en antwoord op al uw vragen in de online omgeving ‘Mijn OOK’: de plek voor uw Optimale Ondersteuning bij Kanker.

 

Vergoeding Stichting OOK

ONVZ Vrije Keuze biedt de aanvullende verzekering OntzorgPlus. OntzorgPlus vergoedt soms aanvullende ondersteuning via Stichting OOK. Wilt u ondersteuning via Stichting OOK en heeft u OntzorgPlus? Bel dan met onze ZorgConsulenten. Zij kijken of u aan alle voorwaarden voldoet en melden u aan bij Stichting OOK. De ondersteuningsconsulenten van OOK zoeken samen met u uit wat uw hulpvraag is. In een videogesprek, wanneer het u uitkomt. Verder krijgt u toegang tot 'Mijn OOK', alle informatie en ondersteuning.


Weer thuis
na een operatie

Als u een operatie heeft gehad, kan het zijn dat u hulp nodig heeft als u thuiskomt. 

U kunt thuis bijvoorbeeld minder dingen zelf doen. Denk hierbij aan uzelf wassen en aankleden is lastig. Huishoudelijke klussen en koken zijn moeilijker. De eerste weken kunt u wellicht niet autorijden en fietsen. 

Het is dus belangrijk dat u in de weken na de operatie hulp krijgt. Dit kan van van familie, vrienden of kennissen zijn. Ook kunt u hulp vragen via het zorg- of Wmo-loket van uw gemeente. Wilt u meer informatie over Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Bekijk dan onze pagina hierover.

Wilt u advies van de ZorgConsulent?

De ZorgConsulent helpt u graag met meer informatie en advies. U kunt een terugbelverzoek achterlaten. Dan wordt u teruggebeld op de tijden die u aangeeft.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties