Zorgverzekeringen

Health Basic en Health Premium Internationaal

Woont u in Nederland, maar komt u niet (meer) in aanmerking voor de Nederlandse basisverzekering? Dan biedt ONVZ een passende oplossing: Health Basic en Health Premium.

Health Basic is een verzekering waarin de meeste noodzakelijke zorg wordt gedekt. Health Premium is een uitgebreidere verzekering, met onder meer vergoedingen voor beweegzorg (zoals fysiotherapie), mondzorg en generalistische basis-ggz. Voor beide verzekeringen geldt dat buiten Nederland alleen spoedeisende zorg gedekt wordt.

Voor wie?

U kunt Health Basic of Health Premium aanvragen in de volgende situaties:

  • u woont in Nederland en u bent in afwachting van een definitieve verblijfsvergunning en u staat ingeschreven bij een gemeente. Afhankelijk van het type verblijfsvergunning kunt u mogelijk later een basisverzekering aanvragen
  • u woont in Nederland en u heeft geen recht op de Nederlandse basisverzekering. U staat ingeschreven bij een gemeente. U bent bijvoorbeeld een buitenlandse student

Anders dan voor de basisverzekering geldt voor Health Basic en Health Premium een acceptatieprocedure om te bepalen of u in aanmerking komt. Dat betekent dat u bij de aanvraag gezondheidsvragen moet beantwoorden.

Let op: het is niet mogelijk om aanvullende verzekeringen of tandverzekeringen af te sluiten naast Health Basic en Health Premium. Ook wordt voorziene zorg in het buitenland niet vergoed.

Aanvragen

U kunt onze verzekeringen Health Basic en Health Premium online afsluiten.

Vergoedingsoverzicht

Bekijk ons vergoedingsoverzicht voor een uitgebreid van onze vergoedingen.

Bekijken

Algemene regels en vergoedingen

Bekijk de volledige voorwaarden in de Algemene regels en vergoedingen.

Download

Collectiviteitskorting

De premie voor Health Basic en Health Premium is inclusief de 7% ONVZ Ledencollectief korting. Heeft uw werkgever een collectieve verzekering bij ONVZ? Of bent u zzp'er of mkb'er? Ook dan krijgt u een aantrekkelijke korting.

Betaaltermijn kiezen

Als u per kwartaal, half jaar of jaar betaalt, ontvangt u respectievelijk 0,5%, 1% en 2% korting op uw premie.

Premieoverzicht

Benieuwd naar uw maandpremie? Bekijk de premietabel Health Basic en Health Premium 2024.

Aanvragen

U kunt onze verzekeringen Health Basic en Health Premium online afsluiten.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties