Zorgverzekeringen
  • ONVZ Vrije Keuze

Gun jezelf optimale keuzevrijheid met ONVZ Vrije Keuze

U maakt graag uw eigen keuzes. Ook als het gaat om de keuze van een ziekenhuis of huisarts.

Wat betekent optimale keuzevrijheid voor u?

Met ONVZ Vrije Keuze heeft u optimale keuzevrijheid. Dat betekent dat u een combinatiepolis heeft. U heeft een combinatie van een restitutie- en een naturapolis. Dat houdt in dat u voor de meeste zorgsoorten zelf kunt kiezen naar welke zorgverlener u gaat en 100% vergoeding heeft. Er gelden voor enkele zorgsoorten maximale vergoedingen als u naar een zorgverlener gaat die geen contract met ONVZ heeft. Wij maken met zoveel mogelijk zorgverleners afspraken over de kwaliteit en prijs. Dit houdt de zorg betaalbaar. Daarnaast behouden we de keuzevrijheid voor u. Dat maakt dat u zich geen zorgen hoeft te maken of u wel goed zit bij uw zorgverlener en bij ONVZ.
 

Zorgverlener kiezen

Via de online Zorgzoeker vindt u eenvoudig de zorgverlener die het dichtst bij u in de buurt zit. Heeft u een zorgverlener gevonden? Dan ziet u hier ook direct zijn contactgegevens. En u ziet of die een contract met ons heeft. Is dat zo? Dan declareert de zorgverlener de kosten ervan rechtstreeks bij ons. En als er toestemming nodig is, regelt de zorgverlener dat meestal voor u.

Heeft de zorgverlener geen contract met ons? Dan ziet u in de Zorgzoeker ook of dat gevolgen heeft voor uw vergoeding.

We kunnen ons voorstellen dat u het lastig vindt om een zorgverlener te kiezen. Daarom staan onze ZorgConsulenten klaar om u te helpen. Zij zoeken graag voor u uit bij welke zorgverleners u zo snel mogelijk terecht kunt. De ZorgConsulenten zijn bereikbaar via het telefoonnummer 030 639 62 24 (kies optie 1 in het keuzemenu).

Heeft mijn zorgverlener geen contract?

Met ONVZ Vrije Keuze hoeft u zich meestal geen zorgen te maken over contracten. Voor veel zorgsoorten bieden wij namelijk een restitutievergoeding. Dat betekent dat u overal naartoe kunt en zich geen zorgen hoeft te maken of ONVZ een contract heeft afgesloten met uw zorgverlener. Dat heeft namelijk meestal geen invloed op uw vergoeding. U heeft gewoon recht op de vergoeding die bij uw zorgverzekering hoort.

Bij enkele zorgsoorten verlenen wij een maximale vergoeding als uw zorgverlener niet gecontracteerd is. Maar wij contracteren de meeste zorgverleners. Gaat u toch naar een zorgverlener zonder contract? Dan gelden onze Maximale vergoedingen.

Bekijk in ons vergoedingsoverzicht wat wij vergoeden.

Goed om te weten

  • Vaak declareert uw zorgverlener deze namelijk rechtstreeks bij ONVZ. Is deze zorgverlener niet gecontracteerd? Dan kan het zijn dat ONVZ een deel van deze zorgkosten bij u in rekening brengt.

  • De rekening mag niet onredelijk hoog zijn. Bij zorgsoorten waar geen maximale vergoedingen gelden, betalen wij de zorg in principe volledig. Maar is de prijs van de zorg bij uw zorgverlener veel hoger dan bij andere zorgverleners in Nederland? Dan kan het zijn dat u een deel van zo'n onredelijk hoge rekening zelf moet betalen. Dat gaat om uitzonderlijke gevallen.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties