Zorgverzekeringen
  • ONVZ Vrije Keuze

Gun jezelf optimale keuzevrijheid met ONVZ Vrije Keuze

U neemt graag uw eigen beslissingen. Ook als het gaat om uw gezondheid en die van uw eventuele gezinsleden. Bij ONVZ zijn we er voor u als u zorg nodig heeft. Heeft u ONVZ Vrije Keuze? Dan heeft u optimale keuzevrijheid. 100% vergoeding bij alle ziekenhuizen en huisartsen en de meeste andere zorgverleners. Bij enkele zorgsoorten verlenen wij een maximale vergoeding als uw zorgverlener niet gecontracteerd is. Wij contracteren de meeste zorgverleners. Gaat u toch naar een zorgverlener zonder contract? Dan gelden onze Maximale vergoedingen

Zorgverlener kiezen

Via de online Zorgzoeker vindt u eenvoudig de zorgverlener die het dichtst bij u in de buurt zit. Heeft u uw zorgverlener gevonden? Dan ziet u hier ook direct zijn contactgegevens. En u ziet of die een contract met ons heeft. Is dat zo? Dan declareert de zorgverlener de kosten ervan rechtstreeks bij ons. En als er toestemming nodig is, regelt de zorgverlener dat meestal voor u.

Heeft de zorgverlener geen contract met ons? Dan ziet u in de Zorgzoeker ook of dat gevolgen heeft voor uw vergoeding.

We kunnen ons voorstellen dat u het lastig vindt om een zorgverlener te kiezen. Daarom staan onze ZorgConsulenten klaar om u te helpen. Zij zoeken graag voor u uit bij welke zorgverleners u zo snel mogelijk terecht kunt. De ZorgConsulenten zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0800 022 14 50 (kies optie 2 in het keuzemenu).

Heeft mijn zorgverlener geen contract?

Met ONVZ Vrije Keuze hoeft u zich meestal geen zorgen te maken over contracten. Voor veel zorgsoorten bieden wij namelijk een restitutievergoeding. Dat betekent dat u overal naartoe kunt en zich geen zorgen hoeft te maken of ONVZ een contract heeft afgesloten met uw zorgverlener. Dat heeft namelijk meestal geen invloed op uw vergoeding. U heeft gewoon recht op de vergoeding die bij uw zorgverzekering hoort.

Bij enkele zorgsoorten is de vergoeding niet volledig als u zorg nodig heeft bij een zorgverlener zonder contract. Bekijk voor meer uitleg onze pagina Maximale vergoedingen.

Bekijk in ons vergoedingsoverzicht wat wij vergoeden.

Goed om te weten

  • Soms declareert uw zorgverlener deze namelijk rechtstreeks bij ONVZ. Is deze zorgverlener niet gecontracteerd? Dan kan het zijn dat ONVZ een deel van deze zorgkosten bij u in rekening brengt.

  • De rekening mag niet onredelijk hoog zijn. Bij zorgsoorten waar geen maximale vergoedingen gelden, betalen wij de zorg in principe volledig. Maar is de prijs van de zorg bij uw zorgverlener veel hoger dan bij andere zorgverleners in Nederland? Dan kan het zijn dat u een deel van zo'n onredelijk hoge rekening zelf moet betalen. Dat gaat om uitzonderlijke gevallen.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties