Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Zorgplan Internationaal

Internationale zorgverzekering

Komt u niet (meer) in aanmerking voor een Nederlandse basisverzekering? Dan biedt ONVZ een passende oplossing: Zorgplan Internationaal. Dit zorgplan bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen.

Voor wie?

Het Zorgplan Internationaal is voor u van toepassing in de volgende situaties:

  • u woont in Nederland en u bent in afwachting van een definitieve verblijfsvergunning. Afhankelijk van het type verblijfsvergunning kunt u mogelijk later een basisverzekering aanvragen
  • u emigreert naar of woont in België, Duitsland of Frankrijk en heeft in de afgelopen zes maanden een verplichte Nederlandse basisverzekering gehad. U ontvangt geen inkomsten (meer) uit Nederland
  • u woont in Nederland en u heeft geen recht op de Nederlandse basisverzekering. Voorbeeld: een buitenlandse student

Woont u in of emigreert u naar een ander land dan België, Duitsland of Frankrijk, dan komt u niet in aanmerking voor de internationale producten van ONVZ.

Producten Zorgplan Internationaal

Komt u volgens bovenstaande regels in aanmerking voor het Zorgplan Internationaal, klik dan hieronder op uw woonland om te zien welke (aanvullende) verzekeringen u kunt aanvragen:

Het Zorgplan Internationaal bestaat uit de volgende (aanvullende) verzekeringen:

Aanvragen

De zorgverzekeringen uit het Zorgplan Internationaal kunt u alleen schriftelijk aanvragen. Gebruik hiervoor onderstaande aanvraagformulieren:

Voor alle zorgverzekeringen uit het Zorgplan Internationaal geldt een acceptatieprocedure om te bepalen of u in aanmerking komt.

Alleen inwoners van Nederland, België, Frankrijk of Duitsland kunnen een aanvullende zorgverzekering zonder de Basisfit Internationaal (basisverzekering) afsluiten. Op deze aanvullende verzekeringen geldt dan wel een toeslag van 50%. U betaalt geen toeslag voor de aanvullende verzekeringen als u verplicht verzekerd bent via het Woonlandpakket bij het CAK of via de CZ Verdragspolis.

Polisvoorwaarden Zorgplan Internationaal

Bekijk de polisvoorwaarden van onze internationale zorgverzekeringen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons Service Center via 030 639 62 22. Wij helpen u graag.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.