Inloggen MijnONVZ

De aanvullende verzekering Wereldfit

Nederlanders reizen steeds meer. De dekking die de basisverzekering in het buitenland biedt, is voor veel mensen niet voldoende. Daarom heeft ONVZ een nieuwe verzekering ontwikkeld: Wereldfit. Een aanvullende verzekering voor alle medische kosten in het buitenland.

Zonder zorgen op reis

Medische hulp in het buitenland is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u op reis gaat. Maar als u in het buitenland tóch hulp nodig heeft, wilt u niet voor onverwachte kosten staan.
Hoe zit dat eigenlijk met medische zorg in het buitenland, bent u daarvoor verzekerd? Wordt spoedeisende zorg volledig vergoed? En wie moet u bellen? Als u het antwoord niet weet, bent u zeker niet de enige. Uit onderzoek van Motivaction in opdracht van ONVZ blijkt dat ruim veertig procent van de Nederlanders niet weet hoe ze zijn verzekerd voor medische zorg in het buitenland.
Veel Nederlanders sluiten daarom naast hun aanvullende verzekering een reisverzekering af. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. De kans is dan groot dat u deels dubbel verzekerd bent.

Spoedeisende medische kosten

Wereldfit vergoedt álle spoedeisende medische kosten in het buitenland. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet. Zo vergoedt de basisverzekering zorgkosten in het buitenland tot het bedrag dat die behandeling in Nederland kost. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Zwitserland kan een behandeling tot vijf keer duurder zijn dan in Nederland. Het verschil moet u dan zelf bijbetalen. De Wereldfit neemt dit risico op bijbetalen weg. Waar ter wereld u ook bent. Wereldfit is een aanvulling op de basisverzekering waarmee álle spoedeisende medische kosten worden vergoed:

 • Wanneer u plotseling (ernstig) ziek wordt
 • Wanneer u bijvoorbeeld door een (ernstig) ongeluk met spoed medische zorg nodig heeft

Kosten voor verblijf en vervoer

Naast de vergoeding van kosten voor spoedeisende zorg, vergoedt Wereldfit ook de extra kosten van verblijf en vervoer. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

 • Het eerder terugkeren van uw reis vanwege een ernstig ongeval of overlijden van een reisgenoot of een familielid
 • De kosten bij overlijden van de begrafenis of crematie en overkomst inclusief terugreis van familieleden in de 1e of 2e graad tot maximaal € 7.500

Eén aanspreekpunt

Als u iets overkomt op reis, neem dan direct contact op met ONVZ Zorgassistance. Zij helpen u met al uw medische hulp en advies over geneeskundige zorg.  Zo zorgen zij voor (de vergoeding van):

 • De vlucht terug naar huis
 • Extra verblijf voor u en uw reisgenoten
 • Vervoer van u en uw reisgenoten naar het ziekenhuis
 • Het ziekenhuis waarin u verblijft in het buitenland, ongeacht welk ziekenhuis dat is

Naast de betalingen regelt ONVZ Zorgassistance op uw verzoek ook garantie op rechtstreekse betaling van zorgkosten aan de zorgverlener en de nodige voorschotbetalingen. Ook regelen zij op uw verzoek toezending van noodzakelijke geneesmiddelen als deze niet ter plaatse zijn te verkrijgen.

ONVZ Zorgassistance is altijd bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)88 668 97 67. ONVZ vergoedt de telefoonkosten gemaakt vanuit het buitenland naar de alarmcentrale van ONVZ.

Uniek: ook voor geplande zorg

Voor geplande reguliere zorg kunt u met Wereldfit ook terecht in België en Duitsland. Moet u bijvoorbeeld een heupoperatie ondergaan en zijn de wachtlijsten in Nederland erg lang, dan kunt u zonder extra kosten in deze buurlanden een ziekenhuis kiezen. Neem hiervoor wel altijd contact op met onze ZorgConsulent.

De aanvullende verzekering Wereldfit Alle veelgestelde vragen
 • Hoe sluit ik Wereldfit af?

  Heeft u alleen een basisverzekering? Dan kunt u Wereldfit eenvoudig afsluiten via MijnONVZ. Als u momenteel een aanvullende verzekering (Startfit, Extrafit, Benfit, Optifit of Topfit) heeft, dan hebben wij Wereldfit al voor u aangezet.

 • Waarom heb ik voor 2017 opeens Wereldfit?

  ONVZ heeft de aanvullende dekking voor zorg in het buitenland in de aanvullende verzekeringen gewijzigd voor 2017. De zorg die voorheen in de aanvullende verzekeringen gedekt was, is uitgebreid en gebundeld in Wereldfit. Een nieuwe aanvullende verzekering voor zorg in het buitenland. Zo bent u verzekerd voor alle spoedeisende zorg in het buitenland en kunt u zonder extra zorgen op reis.

  Door deze dekking voor zorg in het buitenland uit te breiden en te bundelen, bent u nooit meer dubbel verzekerd. U kunt namelijk uw reisverzekering opzeggen wanneer goed verzekerde zorg in het buitenland voor u belangrijk is. En u  heeft  één aanspreekpunt voor uw gezondheid, waar dan ook ter wereld.

  Wilt u niet aanvullend verzekerd zijn in het buitenland, zet Wereldfit dan uit in mijnonvz.nl. Dit betekent dat u geen aanvullende dekking meer heeft voor medische kosten als u op reis gaat naar het buitenland. Ook geplande behandelingen in België en Duitsland vallen dan niet meer onder uw dekking.

 • Ben ik dubbel verzekerd met Wereldfit én een (doorlopende) reisverzekering?

  Om dit te kunnen beoordelen dient u uw huidige polis van uw reisverzekering eens goed te bekijken. Als u in uw reisverzekering vergoeding heeft voor spoedeisende zorg in het buitenland (meestal is dit een aparte medische module) en vergoeding voor persoonshulpverlening, vervoer en extra verblijf  bent u hiervoor dubbel verzekerd wanneer u ook Wereldfit heeft. De vraag is dan wat u het beste kunt doen. Wanneer u het belangrijk vindt dat zorg uitstekend geregeld en verzekerd is in het buitenland, is Wereldfit het beste alternatief. 

 • Hoe maak ik een keuze tussen Wereldfit en mijn (doorlopende) reisverzekering?

  Om deze vraag te beantwoorden dient u zichzelf de vraag te stellen wat u belangrijk vindt wanneer u op reis gaat.

  Vindt u het belangrijk dat zorg in alle situaties, waar u ook bent en wat u op dat moment ook doet en in welk ziekenhuis u ook geholpen wordt, goed geregeld en verzekerd is?

  Vindt u het minder belangrijk dat uw koffer en camera goed verzekerd zijn? Dan is Wereldfit een uitstekend alternatief voor uw reisverzekering.  

  Vindt u het wel belangrijk dat uw bagage goed verzekerd is. En dat u verzekerd bent voor een annulering van uw reis?  Dan kunt u beter een reisverzekering afsluiten. Een reisverzekering heeft ook een medische module. Maar let op; niet in alle situaties wordt dan uw zorg vergoed. Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een ski ongeval. In veel gevallen dient u hiervoor een aparte module af te sluiten. Ook wordt zorg niet in alle ziekenhuizen vergoed.

 • Kan ik mijn reisverzekering opzeggen?

  Wanneer u recentelijk een doorlopende reisverzekering heeft afgesloten, is deze verzekeringen na een jaar opzegbaar. Heeft u uw reisverzekering al langer dan een jaar? Dan is de reisverzekering in de meeste gevallen per maand opzegbaar.

 • Kan ik Wereldfit opzeggen?

  Wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten, is Wereldfit automatisch voor u aangezet. U kunt Wereldfit eenvoudig uitzetten via MijnONVZ. Ook kunt u hiervoor contact opnemen met de medewerkers van ons Servicecenter. Net zoals onze andere aanvullende verzekeringen kunt u Wereldfit tot 1 februari 2017 wijzigen. Deze wijziging gaat dan in per 1 januari 2017. 

 • Hoe werkt het voor kinderen onder de 18 jaar?

  De dekking voor kinderen onder de 18 jaar is hetzelfde als voor volwassenen. Het enige verschil is dat Wereldfit gratis is voor kinderen onder de 18 jaar. Dit kan een overweging waard zijn met uw huidige polis bij uw reisverzekering.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding