Zorgverzekeringen

Gun jezelf maximale keuzevrijheid

U neemt graag uw eigen beslissingen. Ook als het gaat om uw gezondheid en die van uw eventuele gezinsleden. Bij ONVZ zijn we er voor u als u zorg nodig heeft. Daarbij heeft u maximale keuzevrijheid. 100% vergoeding bij alle ziekenhuizen en huisartsen en vrijwel alle zorgverleners. Alleen maximale vergoeding bij GGZ en wijkverpleging zonder contract.

Heeft mijn zorgverlener een contract?

Bij ONVZ hoeft u zich meestal geen zorgen te maken over contracten. Voor bijna alle zorgsoorten bieden wij namelijk een restitutievergoeding. Dat betekent dat u overal naartoe kunt en zich geen zorgen hoeft te maken of ONVZ een contract heeft afgesloten met uw zorgverlener. Dat heeft namelijk geen invloed op uw vergoeding. U heeft gewoon recht op de vergoeding die bij uw verzekering hoort.

Uitzondering hierop zijn de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en wijkverpleging (thuiszorg). Binnen deze twee zorgsoorten zien we namelijk dat een kleine groep zorgondernemers onnodig veel gebruikmaakt van onze uitgebreide dekkingen. Daarom hanteren we alleen voor de ggz en wijkverpleging maximale vergoedingen als u naar een zorgverlener gaat die geen contract met ons heeft. Gaat u naar een zorgverlener die wel een contract met ons heeft? Dan heeft u gewoon recht op de volledige vergoeding.

Zorgverlener kiezen

Via de online Zorgzoeker vindt u eenvoudig de zorgverlener die gespecialiseerd is in uw vraag en het dichtst bij u in de buurt zit. Heeft u uw zorgverlener gevonden? Dan ziet u hier ook direct zijn contactgegevens, of ONVZ een contract met de zorgverlener heeft en of er bijzondere voorwaarden van toepassing zijn.

We kunnen ons voorstellen dat u het lastig vindt om een zorgverlener te kiezen. Daarom staan onze ZorgConsulenten klaar om u te helpen. Zij zoeken graag voor u uit bij welke zorgverleners u terechtkunt. De ZorgConsulenten zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0800 022 14 50 (kies optie 2 in het keuzemenu).

Bekijk in ons vergoedingsoverzicht wat wij vergoeden.

Goed om te weten

  • Soms declareert uw zorgverlener deze namelijk rechtstreeks bij ONVZ.

  • Deze kosten kunt u daarna eenvoudig declareren via MijnONVZ of de app. Uw declaratie wordt dan binnen 5 werkdagen verwerkt.

  • Deze tarieven gelden voor alle zorgverzekeraars in Nederland.

  • Rekent uw zorgverlener een tarief dat veel hoger is dan het marktgemiddelde? Dan kan het zijn dat u een deel van deze onredelijk hoge nota zelf moet betalen. Dit gaat om uitzonderlijke gevallen.

  • Met sommige zorgverleners in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) of wijkverpleging (thuiszorg) hebben wij geen contract en gelden er vanaf 1 januari 2021 maximale vergoedingen.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties