Buitenland

Spoedeisende zorg in het buitenland

Heeft u onverwachts en met spoed zorg nodig in het buitenland? ONVZ Zorgassistance staat voor u klaar.

Bel alarmcentrale Zorgassistance

Heeft u bij een tijdelijk verblijf in het buitenland acuut medische zorg nodig? Dan wilt u natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan als het gaat over zorgkosten. Neem zo spoedig mogelijk contact op met Zorgassistance, onze alarmcentrale, via + 31 (0)88 668 97 67. Zij helpen u graag.

Wanneer is zorg spoedeisend?

Spoedeisende of onvoorziene zorg is onverwachts en kan niet kan worden uitgesteld tot u terug bent in uw woonland. Denk bijvoorbeeld aan een acute blindedarmontsteking tijdens uw vakantie.

Goed om te weten

  • Soms zijn kosten voor zorg in het buitenland hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk om te weten dat de basisverzekering maximaal het bedrag vergoedt dat deze zorg in Nederland zou kosten. Zijn de kosten in het buitenland hoger? Dan moet u het verschil zelf betalen. Met onze aanvullende verzekeringen Wereldfit en Superfit bent u verzekerd voor deze kosten als u voor maximaal 180 dagen naar het buitenland vertrekt, zolang de kosten niet te hoog zijn. Bekijk alle voorwaarden voor vergoeding.

  • Met de Europese zorgpas EHIC heeft u in een aantal landen recht op medische zorg die u op dat moment nodig heeft. De regelgeving van het land waar u zorg krijgt, bepaalt de vergoeding. Het voordeel is dat u de kosten niet zelf hoeft voor te schieten.

  • Gebruikt u medicijnen? Dan heeft u soms een medicijnverklaring nodig om ze mee te mogen nemen naar het buitenland. Vraag daarom voor u op reis gaat een medicijnverklaring aan bij uw arts. Zo weet u zeker dat u de medicijnen zonder problemen mee kunt nemen.

  • Heeft u in het buitenland zorg nodig? Dan moet u zo spoedig mogelijk contact opnemen met ONVZ Zorgassistance +31 (0)88 668 97 67. Doet u dat niet, dan kan dat gevolgen hebben voor de vergoeding.

  • Zorg dat de juiste gegevens op de nota staan. En bewaar de originele nota's en verwijzingen. Deze heeft u nodig om de nota's bij ons te declareren.

Wereldfit

Waar u ook bent: met Wereldfit vergoeden wij spoedeisende zorg altijd en overal volledig tot het lokaal gebruikelijke tarief. Dus ook wanneer u op de piste staat, op zakenreis bent of stage loopt in het buitenland. De ideale aanvulling op de basisverzekering voor globetrotters en vakantiegangers die zorgeloos op reis willen.

Bekijk Wereldfit

Superfit

Superfit is de beste aanvullende zorgverzekering van Nederland, met de meest uitgebreide dekkingen. Superfit sluit u af naast de basisverzekering.

Bekijk Superfit

Spoedeisende zorg in het buitenland nodig?

Bel de alarmcentrale


Onze alarmcentrale ONVZ Zorgassistance staat dag en nacht voor u klaar, via het telefoonnummer hieronder. Dit nummer staat ook op uw zorgpas.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties