Buitenland

Spoedeisende zorg in het buitenland

Heeft u onverwachts en met spoed zorg nodig in het buitenland? ONVZ Zorgassistance onze alarmcentrale door SOS International staat 24 uur per dag zeven dagen in de week voor u klaar. Bel ons via: + 31 (0)88 668 97 67. 

ONVZ Vrije Keuze Wereldfit

Met onze aanvullende verzekering Wereldfit bent u uitstekend verzekerd voor spoedeisende zorg in het buitenland, voor repatriëring en voor het geval u eerder moet terugkeren bij bijvoorbeeld familieomstandigheden. Wereldfit is een aanvullende verzekeringen bij ONVZ Vrije Keuze. 

Waar u ook bent: met Wereldfit vergoeden wij spoedeisende zorg altijd en overal volledig tot het lokaal gebruikelijke tarief. Dus ook wanneer u op de piste staat, op zakenreis bent of stage loopt in het buitenland. De ideale aanvulling op de basisverzekering voor globetrotters en vakantiegangers die zorgeloos op reis willen.

 

Bekijk Wereldfit

ONVZ Bewuste Keuze Op reis

Of u nu op vakantie gaat of een workation of sabbatical neemt met de aanvullende verzekering ONVZ Bewuste Keuze Op reis bent u goed verzekerd voor spoedeisende hulp in het buitenland.  

Bekijk ONVZ Bewuste Keuze Op reis

Goed om te weten

  • Soms zijn kosten voor zorg in het buitenland hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk om te weten dat de basisverzekering maximaal het bedrag vergoedt dat deze zorg in Nederland zou kosten. Zijn de kosten in het buitenland hoger? Dan moet u het verschil zelf betalen. Met onze aanvullende verzekeringen Wereldfit en Superfit bij ONVZ Vrije Keuze, of Op Reis en Extra bij ONVZ Bewuste Keuze bent u verzekerd voor deze kosten als u voor maximaal 180 dagen naar het buitenland vertrekt. Bekijk alle voorwaarden voor vergoeding.

     

     

  • Met de Europese zorgpas EHIC heeft u in een aantal landen recht op medische zorg die u op dat moment nodig heeft. De regelgeving van het land waar u zorg krijgt, bepaalt de vergoeding. Het voordeel is dat u de kosten niet zelf hoeft voor te schieten.

  • Gebruikt u medicijnen? Dan heeft u soms een medicijnverklaring nodig om ze mee te mogen nemen naar het buitenland. Vraag daarom voor u op reis gaat een medicijnverklaring aan bij uw arts. Zo weet u zeker dat u de medicijnen zonder problemen mee kunt nemen.

  • Heeft u in het buitenland zorg nodig? Dan moet u zo spoedig mogelijk contact opnemen met ONVZ Zorgassistance +31 (0)88 668 97 67. Doet u dat niet, dan kan dat gevolgen hebben voor de vergoeding.

  • Zorg dat de juiste gegevens op de nota staan. En bewaar de originele nota's en verwijzingen. Deze heeft u nodig om de nota's bij ons te declareren.

Spoedeisende zorg in het buitenland nodig?

Bel de alarmcentrale


Onze alarmcentrale ONVZ Zorgassistance staat dag en nacht voor u klaar, via het telefoonnummer hieronder. Dit nummer staat ook op uw zorgpas.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties