ZakelijkBereken premieEnglish

  • Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

U bent een kennismigrant

Een kennismigrant mag in een land werken omdat hij of zij bepaalde wetenschappelijke kennis heeft.

Hoe vraagt u bij ONVZ een basisverzekering aan?

Komt u als kennismigrant in Nederland werken? Dan heeft u recht op een basisverzekering.

Wilt u de basisverzekering bij ONVZ afsluiten? Stuurt u dan de volgende gegevens en documenten naar ons toe:

Heeft u alle documenten naar ons toegestuurd? Dan bepalen we op basis van die documenten de ingangsdatum van uw basisverzekering. Soms hebben we aanvullende documenten nodig. Dan nemen we contact met u op.

Stuur documenten op tijd naar ons toe

Stuur de hierboven genoemde documenten op tijd naar ons toe.

  • krijgen we alle benodigde documenten binnen 4 maanden vanaf het ontstaan van uw verzekeringsrecht? Dan gaat uw basisverzekering met terugwerkende kracht in
  • krijgen we de documenten later dan 4 maanden? Dan gaat de basisverzekering niet met terugwerkende kracht in. De datum waarop we alle documenten die nodig zijn ontvangen, wordt dan de ingangsdatum van uw basisverzekering

Hebben uw gezinsleden een verblijfsvergunning?

Komen uw gezinsleden mee naar Nederland en hebben ze een verblijfsvergunning? Dan hebben ze mogelijk recht op een basisverzekering. Dat hangt af van de reden van afgifte van de verblijfsvergunning.

Wilt u voor uw gezinsleden ook een basisverzekering van ONVZ? Dan hebben we de volgende documenten nodig:

Daarnaast controleren wij of uw gezinsleden zijn ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. Ook controleren we de reden van afgifte van de verblijfsvergunning van de gezinsleden.

Heeft u alle documenten naar ons toegestuurd? Dan bepalen we op basis van die documenten de ingangsdatum van de basisverzekering. Soms hebben we aanvullende documenten nodig. Dan nemen we contact met u op.

Hebben uw gezinsleden (nog) geen verblijfsvergunning?

Als uw gezinsleden (nog) geen verblijfsvergunning hebben, dan kunt u geen basisverzekering voor uw gezinsleden aanvragen.

Wachten uw gezinsleden op een definitieve verblijfsvergunning? En zijn ze ingeschreven bij een Nederlandse gemeente? Dan kunt u voor uw gezinsleden Health Basic of Health Premium aanvragen.

  • voor Health Basic en Health Premium geldt een acceptatieprocedure. Dat betekent dat u bij de aanvraag gezondheidsvragen moet beantwoorden

Health Basic is een verzekering waarin de meest noodzakelijke zorg is gedekt. Health Premium is een uitgebreidere verzekering, met bijvoorbeeld vergoedingen voor beweegzorg (zoals fysiotherapie), mondzorg en generalistische basis-ggz.

Goed om te weten

  • U komt op basis van uitwisseling naar Nederland

    Als u op basis van uitwisseling naar Nederland komt, dan gelden er andere regels. Bekijk wat u in dit geval moet regelen.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.