Alle artikelen

ONVZ en Bergman Clinics trekken samen op om zorg toegankelijk te houden

  • Categorie: Fysiek gezond
  • Categorie: Achtergrond
  • Leestijd: 5 min
  • Datum: 28 december 2022

Bergman Clinics en ONVZ willen allebei een belangrijke bijdrage leveren aan het betaalbaar en toegankelijk houden van kwalitatief hoogwaardige zorg. Geen wonder dat we samen optrekken om de wachttijden voor medische zorg zo kort mogelijk te houden.

We weten allemaal dat het druk is in de zorg. En daarbovenop wordt de zorg ook steeds duurder. Met behulp van (veel) zorg en, nieuwe behandeltechnieken en (veel en dure) medicijnen. We leven langer en daarom hebben steeds meer mensen zorg nodig. Maar ook de zorg heeft last van personeelstekorten. Het gevolg: groeiende wachtlijsten. Wachten op zorg leidt tot verlies aan gezonde levensjaren en kost ook weer extra geld , bijvoorbeeld omdat iemand door het wachten later zwaardere en duurdere zorg nodig heeft. En denk ook aan verzuim op het werk: een medewerker die door ziekte niet kan werken kost een werkgever gemiddeld 250 euro per dag.

Snelzorg

ONVZ introduceerde een aantal jaar geleden Snelzorg. Het is een initiatief waarbij we met zorgaanbieders in Nederland afspraken maken voor planbare zorg, zodat u daar sneller terecht kunt. Onze ZorgConsulenten zoeken dan naar een locatie waar u snel en goed geholpen kunt worden, passend bij uw wensen en benodigde behandeling. U hoeft niets extra's te betalen voor Snelzorg: dit zit in het basispakket van ONVZ.

Bergman Clinics en ONVZ

Bergman Clinics is één van onze Snelzorgpartners. Christiaan Boer is als commercieel directeur onder andere verantwoordelijk voor de samenwerking met zorgverzekeraars. Christiaan: “Wij ondersteunen het Snelzorg-initiatief van harte. Het beperken van wachtlijsten door korte toegangstijden in de zorg, dat is de belofte die wij dagelijks doen aan onze cliënten en verwijzers en het is fijn dat ONVZ daar net zo over denkt.

Het is niet zo dat we ONVZ-verzekerden medische anders helpen dan andere verzekerden. We helpen iedereen. Maar de samenwerking met ONVZ is wel uniek te noemen, omdat we een nauwe samenwerking zijn aangegaan en er directe en korte lijnen zijn tussen de ZorgConsulten van ONVZ en de cliëntenservice van Bergman Clinics. Door ons brede netwerk focusklinieken in afstemming optimaal in te zetten zijn er vaak meer en sneller mogelijkheden dan een verwijzer of cliënt in eerste instantie in beeld heeft. Medische afwegingen zijn en blijven uiteraard altijd leidend.”

Capaciteit zorgsysteem goed benutten

Heeft u als verzekerde een zorgvraag, dan kunt u contact opnemen met onze ZorgConsulenten. Zij zoeken daarna uit welke mogelijkheden onze Snelzorgpartners bieden, om samen met u tot de best passend zorg voor u te komen. Daarbij kan de keuze op  Bergman Clinics vallen. Voor de helderheid: onze Snelzorgpartners reserveren geen aparte plekken voor ONVZ-verzekerden. Christiaan: “Wat we eigenlijk doen is de capaciteit van ons zorgsysteem zo optimaal mogelijke benutten en daarmee bijdragen aan de capaciteit van het Nederlandse zorgstelsel. We doen met ONVZ wat er in het Integraal Zorgakkoord staat: goede, snelle en betaalbare zorg leveren.

Bij verwijzingen voor planbare zorg is vooraf redelijk goed te voorzien wat het mogelijk behandelplan wordt als een  behandeling nodig is. Denk aan een staaroperatie, een nieuwe knie of een maag- en darmonderzoek. Wij zien cliënten bij dit type zorg   een beperkt aantal keer. We hebben een groot netwerk van klinieken. En in dat grote netwerk is er bijna altijd ergens op korte termijn plek. Dat betekent wel dat cliënten soms moeten reizen voor zorg. Maar daar staat tegenover dat we u snel kunnen helpen. En in de meeste gevallen weegt iemands gezondheid zwaarder dan afstand.”

Albert Elsendoorn, ZorgConsulent bij ONVZ

‘Via Snelzorg kon een verzekerde binnen één week geopereerd worden aan een hernia, terwijl er een wachtlijst was van enkele maanden. Dat ik dat kon regelen voor hem, daar werd ik zelf heel blij van.’

Wilt u advies van de ZorgConsulent?

Neem contact op met onze ZorgConsulent voor meer informatie en advies. De ZorgConsulent is op werkdagen bereikbaar op het telefoonnummer 0800 022 14 50, kies voor optie 2. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten. Dan wordt u teruggebeld op de tijden die u aangeeft.