Alle artikelen

Snelzorg maakt écht het verschil: in dit geval 120 dagen om precies te zijn

  • Categorie: Fysiek gezond
  • Categorie: Interview
  • Leestijd: 3 min
  • Datum: 10 november 2021

Stel, je hockeyt op zondag. De tegenstander is iets te gretig en jouw knie is daar de dupe van. Met een dikke en pijnlijke knie sleep je je op maandag naar de huisarts. Die stuurt je door naar het ziekenhuis. Daar kun je echter pas over 4 maanden terecht voor een MRI. En als je geopereerd moet worden, dan beland je daarna op de volgende wachtlijst. Je hebt veel pijn, waardoor je slecht slaapt. Kortom, je kunt voorlopig niet (volledig) werken. Herkenbaar? Gelukkig biedt ONVZ Snelzorg. ZorgConsulent Albert Elsendoorn vertelt er meer over.

Albert: “Snelzorg is een initiatief waarbij we met zorgaanbieders in Nederland afspraken maken, zodat je sneller terecht kunt voor bepaalde vormen van zorg. Wij hebben voor orthopedie en revalidatie bijvoorbeeld een contract met Annatommie MC en Xpert Clinics. De verzekerde uit het voorbeeld kon binnen 10 dagen terecht voor een MRI bij Annatommie MC. En vervolgens kon er met de diagnose een behandelplan gemaakt worden. Snelzorg maakt dus écht het verschil: in dit geval 120 dagen om precies te zijn.

Liesbreuk: 176 dagen sneller geholpen

Nog zo’n mooi voorbeeld: er belde laatst een meneer uit Hardenberg met een liesbreuk. Hij keek tegen een wachtlijst aan van 6 maanden. Via Snelzorg kon hij binnen één week geopereerd worden bij Heelkunde Instituut Nederland in Amsterdam. Weliswaar niet in zijn eigen regio, maar wel snél. En daar ging het hem om. Het scheelde maar liefst 176 dagen. Dat ik dat kon regelen voor hem, daar werd ik zelf heel blij van.

We hebben ook contracten met Eyescan (oogheelkunde), Bergman Clinics, DC Klinieken en Velthuis Kliniek. Deze lijst breiden we verder uit de komende periode. Over nieuwe Snelzorg-partners informeren we u op onze website en in nieuwsbrieven.

Geen IC

De door ons gecontracteerde zelfstandig behandelcentra’s (ZBC) bieden kwalitatief goede zorg. Maar omdat ZBC’s geen intensive care bieden, is een behandeling in een dergelijk behandelcentrum niet altijd mogelijk. Dit hangt onder andere af van je leeftijd, BMI en algehele gezondheid. Mijn collega’s en ik zoeken het graag voor je uit!”

Met Snelzorg kun je dus snel terecht bij een medisch-specialist die bij ons, nog groeiende, Snelzorg-netwerk is aangesloten. Vanaf het moment dat je een beroep doet op Snelzorg, via onze ZorgConsulenten, regelen wij veel voor je. Zodat jij je volledig kunt concentreren op je herstel. Neem contact op met Albert of één van zijn collega’s voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie over Snelzorg? Bekijk dan Snelzorg