Snelzorg maakt écht het verschil: in dit geval 120 dagen om precies te zijn

11 november 2021 | Fysiek gezond | Interview | 3 min. leestijd
Stel, je hockeyt op zondag. De tegenstander is iets te gretig en jouw knie is daar de dupe van. Met een dikke en pijnlijke knie sleep je je op maandag naar de huisarts. Die stuurt je door naar het ziekenhuis. Daar kun je echter pas over 4 maanden terecht voor een MRI. En als je geopereerd moet worden, dan beland je daarna op de volgende wachtlijst. Je hebt veel pijn, waardoor je slecht slaapt. Kortom, je kunt voorlopig niet (volledig) werken. Herkenbaar? Gelukkig biedt ONVZ Snelzorg. ZorgConsulent Albert Elsendoorn vertelt er meer over.

Albert: “Snelzorg is een initiatief waarbij we met zorgaanbieders in Nederland afspraken maken, zodat je sneller terecht kunt voor bepaalde vormen van zorg. Wij hebben voor orthopedie en revalidatie bijvoorbeeld een contract met Annatommie MC en Equipe. De verzekerde uit het voorbeeld kon binnen 25 dagen terecht voor een MRI bij Equipe. En vervolgens kon er met de diagnose een behandelplan gemaakt worden. Snelzorg maakt dus écht het verschil: in dit geval 120 dagen om precies te zijn.

Liesbreuk: 176 dagen sneller geholpen

Nog zo’n mooi voorbeeld: er belde laatst een meneer uit Hardenberg met een liesbreuk. Hij keek tegen een wachtlijst aan van 6 maanden. Via Snelzorg kon hij binnen één week geopereerd worden bij Annatommie mc in Leiden. Weliswaar niet in zijn eigen regio, maar wel snél. En daar ging het hem om. Het scheelde maar liefst 176 dagen. Dat ik dat kon regelen voor hem, daar werd ik zelf heel blij van.

We hebben ook contracten met Eye Scan (oogheelkunde), Bergman Clinics (dermatologie) en DC Klinieken (diagnostiek). Deze lijst breiden we verder uit de komende periode. Over nieuwe Snelzorg-partners informeren we u op onze website en in nieuwsbrieven.

Geen IC

De door ons gecontracteerde zelfstandig behandelcentra’s (ZBC) bieden kwalitatief goede zorg. Maar omdat ZBC’s geen intensive care bieden, is een behandeling in een dergelijk behandelcentrum niet altijd mogelijk. Dit hangt onder andere af van je leeftijd, BMI en algehele gezondheid. Mijn collega’s en ik zoeken het graag voor je uit!”

Met Snelzorg kun je gewoonlijk snel terecht bij een medisch-specialist die bij ons, nog groeiende, Snelzorg-netwerk is aangesloten. Vanwege de huidige omstandigheden is er minder personeel beschikbaar in de ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra (ZBC). Daardoor is Snelzorg momenteel niet altijd mogelijk zoals u van ons gewend bent. Neem contact op met Albert of één van zijn collega’s voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie over Snelzorg? Bekijk dan Snelzorg