Alle artikelen

Samen fit blijven

  • Categorie: Fysiek gezond
  • Categorie: Bewegen
  • Leestijd: 2 min
  • Datum: 9 januari 2023

Sociaal en vitaal oud worden. Met dat idee is GezondOud opgericht. Met een fris en laagdrempelig sportprogramma voor vijftigplussers. GezondOud wil zoveel mogelijk mensen helpen vitaal en gelukkig oud te worden door hun een passend sportprogramma te bieden.

Bewegen houdt uw lijf gezond en zorgt ervoor dat u langer de dagelijkse activiteiten kunt blijven doen. Spieropbouw en spiermassa zijn essentieel. Bovendien doet u dat bewegen niet alleen, maar juist gezellig samen. Daarmee houdt u het ook makkelijker vol.

Joop ten Kate (65+) is lid van het eerste uur. Waarom GezondOud?

“Na mijn pensionering had ik ineens veel vrije tijd. Mijn vrouw en ik wilden graag meer bewegen, dus we gingen op zoek. Via een advertentie in de lokale krant ontdekten we GezondOud. Het sprak ons direct aan: iedere week buiten sporten zodat we fit blijven en een belangrijk accent op de sociale contacten. Inmiddels sporten we hier al 4,5 jaar.”

GezondOud trainster geeft een deelnemer een high five

Foto: Gezond Oud

Hoe ziet een training eruit?

“Elke les is anders, niets is routine. Veel oefeningen zijn op de spieren gericht en we trainen altijd met een doel. Armspieren, zodat je dingen op hoogte kunt blijven pakken. Beenspieren, om soepel te kunnen lopen. Maar ook buikspieren. En cardiovasculaire oefeningen, dus dat je hartslag omhooggaat. Je beseft ineens hoeveel spieren je hebt. Leuk zijn ook de oefeningen in spelvorm, voor het cognitieve. Juist die variatie zie ik als de kracht, het is nooit saai.”

En, boekt u resultaat?

“Jazeker. Door geregeld oefeningen te doen waarbij je op één been staat, is mijn balans flink verbeterd. Op onze leeftijd is dat heel belangrijk. Oudere mensen vallen vaker, maar door een goede balans kun je veel voorkomen. Preventie is cruciaal. Door je spieren te blijven trainen ben je beter bestand tegen blessures en herstel je makkelijker als je wat krijgt. Op deze manier sporten zou eigenlijk voor iedereen toegankelijk moeten zijn.”

Volgt u ook de online trainingen?

“Af en toe, maar fysiek aanwezig zijn heeft absoluut onze voorkeur. Bovendien is de training vlakbij. En wat is nou prettiger dan bewegen in de buitenlucht?”

Waarom is het zo leuk?

“De lol die we hebben met elkaar, de gezelligheid, het lachen. Na het sporten drinken we vaak nog koffie met een groepje in een café vlakbij. En met anderen ga ik weleens fietsen. We hebben er veel verschillende mensen ontmoet. Sporten bij GezondOud is meer dan bewegen alleen.

Door geregeld oefeningen te doen waarbij je op één been staat, is mijn balans flink verbeterd. Op onze leeftijd is dat heel belangrijk.
Joop ten Kate

Aanbieding van GezondOud

Wilt u ook buiten sporten? Doe mee met een gratis proefles. Als het bevalt, krijgt u de eerste maand trainen cadeau namens ONVZ en GezondOud. Aanmelden kan via gezondoud.nl. Gebruik de ONVZ-code: buitensporten2023.

Liever online sporten?

Dat kan ook. Er zijn meerdere opties:

  1. Pakketten: Gezond Oud heeft specifieke pakketten voor 'beter slapen' en 'bewegen met artrose'. Met de code ONVZ2023 betaalt u hiervoor €7,95 i.p.v. €9,95. Een pakket geeft u toegang tot 12 online-trainingen.
  2. Jaarprogramma: Een online abonnement sluit u af per maand of per jaar. Met de vouchercode ONVZmaand of ONVZjaar wordt u lid van GezondOud voor €11,95 per maand (normaal €15) of €116 per jaar (normaal € 145).

Om u aan te melden gaat u naar online.gezondoud.nl.