Zorgadvies

Advies bij een behandeling

Loopt u tegen problemen aan bij een behandeling? Of weet u niet bij welke instantie u het beste terecht kunt? Met kennis en advies van de ZorgConsulent komt u verder.

Laat de ZorgConsulent u bellen wanneer het u uitkomt

U kunt een terugbelverzoek achterlaten. Dan wordt u teruggebeld op de tijden die u aangeeft.

Bel mij terug

Zorgverlener kiezen

Bij ONVZ heeft u de optimale vrijheid om uw dokter of ziekenhuis te kiezen. We hanteren namelijk alleen maximale vergoedingen bij zorgverleners in de wijkverpleging en ggz waar ONVZ géén contract mee heeft. Maar zelf uw zorgverlener kiezen is soms lastig. Dan is het goed dat u kunt overleggen met iemand die het zorglandschap kent en u een luisterend oor biedt. Een professional die u terzijde staat bij het maken van uw keuze.

Gesprek met arts of specialist

U heeft in een gesprek met de arts of specialist meestal maar weinig tijd om duidelijk te maken wat er aan de hand is. De ZorgConsulent helpt u graag om uw gesprek goed voor te bereiden.

Mogelijkheden na een diagnose

Heeft u een diagnose gekregen waardoor u een uitvoerig behandeltraject ingaat? De ZorgConsulent bespreekt met u de mogelijkheden. De ZorgConsulent luistert naar uw verhaal, neemt met u het behandeltraject door en geeft u handvatten om met uw arts in gesprek te gaan.

Second opinion

Twijfelt u over de diagnose die uw huisarts, medisch specialist of andere zorgverlener met u heeft besproken? Of over een voorgestelde behandeling? Dan kunt u hierover de mening van een andere zorgverlener vragen. Dit noemen we een second opinion. De zorgverlener die de second opinion uitvoert, geeft alleen zijn of haar visie en voert de verdere behandeling niet uit.

Een second opinion is bedoeld om u zo goed mogelijk te informeren voordat u een beslissing neemt over een behandeling. Samen met de ZorgConsulent kunt u kijken wat de mogelijkheden zijn en waar u terecht kunt voor zo’n second opinion. De ZorgConsulent kan u ook helpen om het gesprek voor te bereiden dat u met uw huidige zorgverlener gaat voeren vóór of na de second opinion.

Regie terug in handen

In een zorgtraject kan er van alles gebeuren. Het gaat volgens u misschien te snel of juist te langzaam. Hierdoor kunt u het gevoel hebben dat u niet uw eigen keuzes kunt maken. Het kan ook zo zijn dat u niet de gewenste klik heeft met uw zorgverlener. Met al deze scenario’s kunt u terecht bij de ZorgConsulent. De ZorgConsulent komt samen met u tot de kern van het probleem en geeft u handvatten om weer grip te krijgen op uw zorgtraject.

Na een ziekenhuisopname

Voorafgaand aan of tijdens uw opname in het ziekenhuis kunt u contact opnemen met de ZorgConsulent om te bespreken wat er in uw situatie mogelijk is en geregeld moet worden. De ZorgConsulent kan u informeren en adviseren en geeft handvatten om in gesprek te gaan met zorgverleners en regie te krijgen en houden op uw zorgtraject.

Goed om te weten

De ZorgConsulent is geen zorgverlener en kan daarom geen diagnose stellen of medische handelingen verrichten. De informatie die de ZorgConsulent geeft, is dan ook geen vervanging voor het medische advies dat uw zorgverlener geeft.

Wilt u advies van de ZorgConsulent?

Neem contact op met onze ZorgConsulent voor meer informatie en advies. De ZorgConsulent is op werkdagen bereikbaar op het telefoonnummer 0800 022 14 50 (gratis), kies voor optie 2. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten. Dan wordt u teruggebeld op de tijden die u aangeeft.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties