Wat is het geheim van een gezond leven?

Campagne

Iedereen wil zo gezond mogelijk zijn. Maar wat is gezondheid eigenlijk? Wanneer ben je gezond? En vooral, hoe word je het? ONVZ is op zoek naar de geheimen van een gezond leven.

De geheimen van Dario, Teemu en Leo

We worden met z'n allen steeds ouder. De gemiddelde levensverwachting is in tien jaar met twee jaar toegenomen. Dat is goed nieuws. Helaas leven we niet gezonder. Daarom leven we langer in ongezondheid.

De uitdaging is in goede gezondheid zo oud mogelijk te worden. Daarbij spelen wij als zorgverzekeraar een belangrijke rol. Wij stelden onszelf daarom de vraag wat eigenlijk het geheim van een gezond leven is. Binnen ONVZ ontstond een levendige discussie: meer bewegen, minder vlees eten, superfoods, yoga, rituelen. We zijn op zoek gegaan naar de geheimen van een gezond leven. We hebben wetenschappers gevraagd, sporthelden, mensen die heel oud zijn.

Wat bleek: hét geheim bestaat niet. We kwamen erachter dat er vele geheimen zijn. Elke dag lachen, vertelde Dario Loi ons. Hij woont op Sardinië in een zogenoemde bluezone, een plek waar mensen veel ouder worden. Teemu Arina uit Finland vertelde dat moderne technologie ons eraan kan herinneren hoe we mens moeten zijn. Een gezond leven betekent ook dat je ziek moet kunnen zijn, leerde Leo van Dijk ons. Hij heeft alzheimer en de manier waarop je met je ziekte omgaat kan volgens hem het verschil maken tussen je goed en slecht voelen. En in Japan hebben ze weer hun eigen manier gevonden om de juiste balans te vinden tussen passie, missie, roeping en beroep.

Dus bent u ook op zoek naar het geheim van een gezond leven? Ga met ons mee op reis en laat u inspireren!

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties