Alle artikelen

Het verhaal van ZorgConsulent Evelyn

  • Categorie: Fysiek gezond
  • Categorie: Interview
  • Leestijd: 6 min
  • Datum: 18 september 2023

Onze ZorgConsulenten spreken dagelijks verzekerden met vragen over gezondheid en zorg. Sommige verhalen maken grote indruk op hen.

Voor ZorgConsulent Evelyn is dat dit verhaal: “Ik werd een paar jaar geleden gebeld door een meneer. Hij had een heel bijzondere vorm van kanker die niet vaak voorkomt. Hij was nog jong, twee kinderen, vrouw. En eigenlijk was iedereen in paniek. Behalve die meneer zelf, hij bleef sterk voor zijn familie. Hij belde omdat hij heel erg zoekende was. Want welke behandeling had de meeste kans van slagen?"

Onzekerheid rondom de behandelingsopties

Zijn oncoloog had hem een behandelplan gegeven. Maar deze oncoloog had deze behandeling nog niet zo vaak, of eigenlijk nog nooit gedaan. Want het was een heel zeldzame vorm van kanker. Dus die man twijfelde heel erg en vroeg zich af of er ook nog andere mogelijkheden waren. Het was een heel intelligente man, dus hij had zelf ook veel onderzoek gedaan. Maar ondanks al zijn inspanningen bleef die vraag onbeantwoord.

Inlevingsvermogen

Het was een heel heftige situatie, want dat hele gezin was ontwricht. De prognose was niet goed. En dat is dan de heftigheid die je in zo een jong gezin meemaakt. Ik was op dat moment net moeder geworden, dus ik zag en voelde dat belang heel erg. Stel dat er een ouder wegvalt? Dus vanuit mijn eigen inlevingsvermogen dacht ik: ik ga nu alles op alles zetten voor hen. Ik vond hun situatie dusdanig aangrijpend en kwetsbaar dat ik daar echt vol gas in ben gegaan. En dat doe ik eigenlijk bij alle verzekerden hoor, waarbij ik hoor dat ze erg slecht bijzitten.

Second opinion op korte termijn

En toen ben ik opzoek gegaan naar een arts die goed zou zijn voor een second opinion. Ik heb er allerlei studies op nagezocht en samen met die meneer gekeken naar waar hij nu goed terecht kon. Ik vond uiteindelijk een arts in Nederland die onderzoek gedaan had naar die specifieke vorm van kanker. En daar kon hij op korte termijn terecht voor een second opinion. Die arts twijfelde over de voorgestelde behandeling. Hij heeft toen een arts in Amerika geraadpleegd, uit zijn netwerk. Aan die Amerikaanse arts heeft hij de twee behandelplannen voorgelegd. En de Amerikaanse arts koos voor het tweede behandelplan. Ik heb onze verzekerde daar de hele tijd in begeleid. En niet alleen hem, maar ook zijn gezin.

Advies en begeleiding voor een traject bij kanker

Als u te horen heeft gekregen dat u kanker heeft dan staat uw wereld op z’n kop. U moet verschillende zaken regelen in deze situatie terwijl uw hoofd daar wellicht niet naar staat. De ZorgConsulent kan u helpen hierbij en samen kunt u de verschillende mogelijkheden bespreken.

“Ik werd een paar jaar geleden gebeld door een meneer. Hij had een heel bijzondere vorm van kanker die niet vaak voorkomt. Hij was nog jong, twee kinderen, vrouw. En eigenlijk was iedereen n paniek. Behalve die meneer zelf, hij bleef sterk voor zijn familie. Hij belde omdat hij heel erg zoekende was. Want welke behandeling had de meeste kans van slagen?

Een succesverhaal met veel voldoening

Gelukkig sloeg de behandeling goed aan en die meneer is nu helemaal kankervrij. Geweldig nieuws is dat natuurlijk. Echt een succesverhaal. Iemand waar ik een band mee gekregen heb en die nog een heel leven voor zich heeft. Ja, dat maakt mij erg gelukkig. En terugkijkend ben ik blij dat ik alle moeite gedaan heb. Want het was levensreddend voor hem. Dat gaf mij een gevoel van nuttig kunnen zijn en voldoening.”

Wilt u advies van de ZorgConsulent?

Neem contact op met onze ZorgConsulent voor meer informatie en advies. De ZorgConsulent is op werkdagen bereikbaar op het telefoonnummer 0800 022 14 50, kies voor optie 2. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten. Dan wordt u teruggebeld op de tijden die u aangeeft.