Alle artikelen

Het nut van een 'echte' koffiepauze tussen de middag

  • Categorie: Levensstijl
  • Categorie: Tips
  • Leestijd: 4 min
  • Datum: 30 januari 2017

Lang niet elk bedrijf in Nederland doet er nog aan: een pauze waarin je samen met collega's gaat zitten om koffie te drinken. Toch is het goed om tussen de middag even samen te komen. Waar kun je anders de laatste nieuwtjes doorspreken, samen inspiratie opdoen over lopende projecten of brainstormen?

Dit is hét moment van de dag om bij te praten, te ontladen en ontstressen. Dit zijn de voordelen van de ‘ouderwetse’ koffiepauze voor werknemers.

Het nut van een 'echte' koffiepauze tussen de middag

De voordelen van tussen de middag samen koffie drinken

Samen inspiratie opdoen

Werk je in een creatieve, snelle en steeds veranderende omgeving waar constant presteren en nieuwe ideeën aandragen de norm zijn? Dan is het geen wonder dat je soms een moment van rust en bezinning nodig hebt om even te ontsnappen aan de hectiek van de werkvloer. Het is dan fijn om samen met je collega’s te kunnen brainstormen zonder dat er enige druk achter staat. Want, is het niet makkelijker om tot creatieve oplossingen te komen als je vrij bent om ongedwongen ideeën uit te wisselen?

Even van je plek weg zijn

Het nemen van koffiepauze is een mooie kans om even van je werkplek weg te komen. Als je een moment weg bent geweest, voel je je sneller weer opgeladen, ready to go en heb je weer energie voor de laatste uren van de dag. In de zomer is het extra lekker om tussen de middag buiten koffiepauze te houden. De frisse lucht en zonnestralen geven je een boost!

Teambuilding

Zit je ergens mee en kun je dit onder werktijd bij niemand kwijt? De koffiepauze is een moment om even het hart te luchten. Een lekker kopje koffie stelt mensen op hun gemak en dient als een sociaal smeermiddel.

Collega’s beter leren kennen

Werk je in een groot team en kom je elkaar alleen tegen als de ander toevallig voorbijloopt? Dan kan de koffiepauze een uitkomst bieden. Zo leer je ook eens de persoon achter de collega kennen, omdat je in de koffiepauze over niet werkgerelateerde dingen kunt praten. Je brengt toch een groot deel van je week in elkaars nabijheid door. Het is dan fijn om je collega’s wat beter te leren kennen!