2024

Wijzigingen aanvullende verzekeringen 2024

In dit overzicht vindt u de wijzigingen in de aanvullende verzekeringen van ONVZ per 1 januari 2024. We noemen alleen de wijzigingen die de voorwaarden voor uw verzekering echt veranderen. Alle genoemde bedragen zijn per kalenderjaar, tenzij we iets anders schrijven. 

Wat verandert er in de aanvullende verzekeringen?

  • Heeft u een aanvullende verzekering Benfit of hoger? En gebruikt u medicijnen om af te vallen, vitamines of mineralen? Vanaf 1 januari 2024 vergoedt uw aanvullende verzekering deze middelen niet meer. Ook vergoeden wij vanaf 1 januari niet de geneesmiddelen uit de clusters waarin wij voor de basisverzekering geneesmiddelen hebben aangewezen.

  • Maximale vergoeding voor niet-gecontracteerde fysiotherapie

    Heeft u fysiotherapie nodig en heeft uw fysiotherapeut geen contract met ons? Dan vergoeden onze aanvullende verzekeringen vanaf 1 januari 2024 een maximaal bedrag per behandeling. Eventuele meerkosten betaalt u dan zelf. 

     

    In onze Zorgzoeker kunt u controleren of uw fysiotherapeut een contract met ons heeft. Is dat niet zo? Kijk dan bij Maximale vergoedingen wat u vergoed krijgt. Uiteraard kunt u ook zoeken naar een fysiotherapeut waarmee wij wel een contract hebben. 

     

    Deze maximale vergoedingen gelden niet voor fysiotherapie uit de basisverzekering. En ook niet voor oefentherapie Cesar of Mensendieck uit de basisverzekering of aanvullende verzekeringen.

    Gespecialiseerde oefentherapie

    Heeft u zorg nodig van een oefentherapeut Cesar of Mensendieck? Die hebben soms een extra specialisatie. Bijvoorbeeld als kinderoefentherapeut of bekkenoefentherapeut. Ook de zorg van deze gespecialiseerde therapeuten vergoeden wij. Voor 2024 staat dit ook in onze vergoedingen vermeld.
    Vanaf 1 januari 2024 moet de oefentherapeut altijd een registratie hebben in het Kwaliteitsregister Paramedici. 

    Kwaliteitsregistratie fysiotherapie en oefentherapie

    Heeft u zorg nodig van een fysiotherapeut of oefentherapeut Cesar of Mensendieck? Vanaf 1 januari 2024 moet die een kwaliteitsregistratie hebben. Een fysiotherapeut moet een registratie hebben in het kwaliteitsregister van de KNGF of van Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Een oefentherapeut moet een registratie hebben in het Kwaliteitsregister Paramedici. U kunt dit navragen bij uw fysio- of oefentherapeut.

  • Heeft u een aandoening die het risico op wondjes of zweren aan uw voeten verhoogt? Maar is het risico nog niet zo hoog dat de basisverzekering voetzorg vergoedt? Dan vergoeden de aanvullende verzekeringen Optifit en hoger soms de voetzorg. In 2023 gold dat als u suikerziekte of reuma heeft. In 2024 vergoeden Optifit en hoger ook als u andere aandoeningen heeft met een vergelijkbaar risico. Uw zorgverlener moet wel aan bepaalde eisen voldoen.

  • Heeft u een aanvullende verzekering Topfit, Superfit of Zorgplan? En moet u naar een zorghotel? Vanaf 1 januari 2024 vergoeden deze aanvullende verzekeringen maximaal € 200 per dag. Topfit vergoedt tot maximaal € 2.000 per kalenderjaar. Superfit en Zorgplan tot maximaal € 2.500 per kalenderjaar.

  • Vanaf 1 januari 2024 moeten zorgverleners ook voor zorg uit de aanvullende verzekeringen een actieve agb-code hebben. En deze op de rekening vermelden. Dit geldt voor Voetzorg, Alternatieve geneeswijzen en beweegzorg, Acnebehandeling, Camouflage-instructie, Elektrische epilatie en laserbehandeling.

  • Heeft u onze meest uitgebreide aanvullende verzekering Superfit? Deze is vanaf 1 januari 2024 alleen beschikbaar voor verzekerden die in Nederland wonen. Verhuist u naar het buitenland? Dan beëindigen wij uw Superfit.

Wijzigingen basisverzekering

Bekijk ook de wijzigingen in de basisverzekering voor 2024.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties