Buitenland

Geplande zorg in het buitenland

Wilt u voor een behandeling naar het buitenland? Dan noemen we dat geplande zorg of voorziene zorg. U leest hier wat de voorwaarden voor vergoeding zijn en wat u vooraf moet regelen.

Of de behandeling vergoed wordt, hangt onder andere af hoe u verzekerd bent. Maar ook of de zorg onder de basis- of aanvullende verzekering valt. Om zeker te weten of uw behandeling in het buitenland wordt vergoed, moet u hiervoor vooraf toestemming aan ons vragen. Zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf. Op deze pagina leest u er alles over.

Geplande zorg in het buitenland

Wanneer kunt u geplande zorg in het buitenland vergoed krijgen? U leest het hier.

Wat u vergoed krijgt

Wereldfit

Wilt u voor een behandeling naar een ziekenhuis in België of Duitsland? Wereldfit biedt zeer ruime vergoedingen.

Wereldfit

Toestemming

Gaat u voor een opname of dagopname naar een buitenlands ziekenhuis of privékliniek? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ONVZ.

Bekijken

Declareren van buitenlandse nota's

Zorg dat de juiste gegevens op de nota staan. En bewaar de originele nota’s en verwijzingen. Deze heeft u nodig om de nota bij ons te declareren.

Bekijken

Wlz in het buitenland

Wilt u Wlz-zorg in het buitenland krijgen? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ONVZ of van uw zorgkantoor.

Bekijken

Goed om te weten

  • Gaat u voor opname of dagopname naar een buitenlands ziekenhuis of privékliniek? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ONVZ. Gaat u voor andere niet-spoedeisende (voorziene) zorg naar het buitenland, dan adviseren we u ook om vooraf toestemming te vragen. Dan heeft u zekerheid of u de zorg vergoed krijgt en over de hoogte van de vergoeding.

    Meer weten? Bekijk Toestemming buitenlandzorg

  • Soms zijn kosten voor zorg in het buitenland hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk om te weten dat de basisverzekering maximaal het bedrag vergoedt dat deze zorg in Nederland zou kosten. Zijn de kosten in het buitenland hoger? Dan moet u het verschil zelf betalen. Onze aanvullende verzekeringen Wereldfit en Superfit vergoeden deze extra kosten voor medisch-specialistische zorg in een ziekenhuis in België en Duitsland.

  • Met een second opinion vraagt u het oordeel van een andere arts dan de arts die u behandelt. Bijvoorbeeld als u twijfelt over de gestelde diagnose of de voorgestelde behandeling. U kunt daarvoor ook naar een arts in het buitenland. Die arts geeft alleen zijn oordeel. Meestal op basis van uw dossier. Hij gaat de diagnostische onderzoeken niet overdoen. En gaat u niet behandelen. Met het oordeel van de arts in het buitenland gaat u terug naar Nederland. Daar behandelt uw eigen specialist u verder. De basisverzekering vergoedt die second opinion tot maximaal het Nederlandse tarief. Maar alleen als u daarvoor een verwijzing heeft van uw behandelend arts of van uw huisarts.

  • Voorwaarden die gelden in Nederland, gelden ook in het buitenland. Heeft u voor een behandeling bijvoorbeeld een verwijzing nodig? Dan geldt dat ook als u voor de behandeling naar het buitenland gaat. Voor een opname of dagopname in een buitenlands ziekenhuis of privékliniek heeft u vooraf altijd toestemming nodig van ONVZ. 

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties