ZakelijkBereken premieEnglish

 • Zeer ruime vergoedingen
 • Advies van ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,2

Geplande zorg in het buitenland

Wilt u een behandeling in het buitenland ondergaan? U leest hier wat de voorwaarden voor vergoeding zijn en wat u van te voren moet regelen.

Kiest u ervoor om voor een behandeling naar het buitenland te gaan? Dan noemen we dat geplande zorg of voorziene zorg.

Of zo’n behandeling vergoed wordt, hangt onder andere af van het land waar u voor de zorg naartoe gaat en hoe u verzekerd bent. Maar ook of de zorg onder de basis- of aanvullende verzekering valt. Op deze pagina leest u er alles over.

Vergoedingen en voorwaarden 

Geplande zorg in het buitenland

Wanneer kunt u geplande zorg in het buitenland vergoed krijgen? U leest het hier.

Wereldfit

Wilt u voor een behandeling naar een ziekenhuis in België of Duitsland? Wereldfit biedt zeer ruime vergoedingen.

Wat u moet regelen

Wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Lees dan hier wat u moet regelen als u een behandeling in het buitenland krijgt.

 • Declareren van buitenlandse nota's

  Zorg dat de juiste gegevens op de nota staan. En bewaar de originele nota’s en verwijzingen.

  Bekijken
 • Wlz in het buitenland

  Wilt u Wlz-zorg in het buitenland? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ONVZ of uw zorgkantoor.

  Bekijken

Goed om te weten

 • Neem altijd vooraf contact op met de ZorgConsulent

  Wilt u voor een behandeling naar het buitenland? Dan raden wij u aan om altijd eerst contact op te nemen met onze ZorgConsulent. Zij zijn bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 022 14 50. Heeft u de aanvullende verzekering Superfit of Wereldfit? Dan bent u verplicht om vooraf contact op te nemen met de ZorgConsulent. Die begeleidt u bij het kiezen van een ziekenhuis in België of Duitsland.

 • De basisverzekering vergoedt maximaal het bedrag dat de zorg in Nederland zou kosten

  Soms zijn kosten voor zorg in het buitenland hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk om te weten dat de basisverzekering maximaal het bedrag vergoedt dat deze zorg in Nederland zou kosten. Zijn de kosten in het buitenland hoger? Dan moet u het verschil zelf betalen. Onze aanvullende verzekeringen Wereldfit en Superfit vergoeden deze extra kosten voor medisch-specialistische zorg in een ziekenhuis in België en Duitsland.

 • Een second opinion in het buitenland

  Met een second opinion vraagt u het oordeel van een andere arts dan de arts die u behandelt. Bijvoorbeeld als u twijfelt over de gestelde diagnose of de voorgestelde behandeling. U kunt daarvoor ook naar een arts in het buitenland. Die arts geeft alleen zijn oordeel. Meestal op basis van uw dossier. Hij gaat de diagnostische onderzoeken niet overdoen. En gaat u niet behandelen. Met het oordeel van de arts in het buitenland gaat u terug naar Nederland. Daar behandelt uw eigen specialist u verder. De basisverzekering vergoedt die second opinion tot maximaal het Nederlandse tarief. Maar alleen als u daarvoor een verwijzing heeft van uw behandelend arts of van uw huisarts.

 • Voor zorg in het buitenland gelden dezelfde voorwaarden als voor zorg in Nederland

  Voorwaarden die gelden in Nederland, gelden ook in het buitenland. Heeft u voor een behandeling bijvoorbeeld een verwijzing nodig, of vooraf onze toestemming? Dan geldt dat ook als u voor de behandeling naar het buitenland gaat.

Zorgadvies nodig?

Bent u van plan om voor een behandeling naar het buitenland te gaan? Onze ZorgConsulenten kunnen u informeren over de vergoeding, andere mogelijkheden en eventuele risico’s. De ZorgConsulenten zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur via het gratis telefoonnummer 0800 022 14 50 (kies voor optie 2).

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.