Alle artikelen

De beste podcasts over gezondheid

  • Categorie: Levensstijl
  • Categorie: Tips
  • Leestijd: 3 min
  • Datum: 22 april 2021

Hoe zorg je voor een gezonder slaappatroon? Hoe ga je om met een depressie? En is een ijskoude douche echt zo gezond? Er zijn tal van podcasts die antwoord geven op deze vragen. Wij zetten de acht beste podcasts op het gebied van gezondheid op een rij.

Podcasts

#1 Slaaptijd

Als je op zoek bent naar een gezonder slaappatroon, ben je bij deze podcast aan het juiste adres. Slaaptijd traint je lichaam en brein om te ontspannen en volledig te herstellen. De oefeningen en technieken die je tijdens de slaapmeditaties volgt, zorgen voor een optimale nachtrust. Slaap lekker alvast!

Te beluisteren op Apple Podcasts & Spotify.

#2 De Universiteit van Nederland Podcast

In korte colleges van 15 minuten geven de beste wetenschappers antwoord op spraakmakende vragen. Zo leer je in een mum van tijd hoe je jouw stress-systeem kunt resetten en of een ijskoude douche nou echt zo gezond is. Van nachtmerries tot narcisme: alles komt voorbij in deze podcast!

Te beluisteren op Apple Podcasts & Spotify.

#3 Leven Zonder Stress

Een leven zonder stress: wie wil dat nou niet? In deze podcast worden de stressvolle maar ook stressloze aspecten van het leven besproken. Auteurs, coaches, sprekers en podcasthosts praten openhartig over onderwerpen als angst, seksualiteit, geld, geluk, geloof, vreugde, pijn en meer.

Te beluisteren op Apple Podcasts & Spotify.

#4 FIT.nl: verander jezelf

Wat zijn de gezondheidseffecten van bruin vet? Waarom moet ook jij beginnen met gewichtheffen? En welke stofjes in voedingssupplementen werken wel en niet? Deze en vele andere ‘fitheidsvragen’ worden beantwoord in de podcast van FIT.nl. Experts delen inspirerende verhalen en geven handige tips om meer uit jezelf te halen.

Te beluisteren op Apple Podcasts & Spotify.

#5 Praten Over Depressie

Iedere depressie is anders. Daarom verzamelt host Maarten persoonlijke verhalen van mensen uit alle hoeken van Nederland. Elke aflevering staat in het teken van een andere groep: mensen met autisme, LHBTI’s of bijvoorbeeld moeders. Specialisten en professionals leggen daarnaast uit hoe je een depressie kunt behandelen en voorkomen.

Te beluisteren op Apple Podcasts & Spotify.

#6 De Podcast Psycholoog

Waarom leerde niemand je hoe je iemand kan troosten? En hoe verwerk je een trauma? In De Podcast Psycholoog wordt iedere aflevering een belangrijk psychologisch thema besproken met een expert, bijvoorbeeld met een klinisch psycholoog of psychotherapeut. Je ontvangt als luisteraar tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

Te beluisteren op Apple Podcasts & Spotify.

# 7 Kukuru

Kukuru staat voor: kort, groots en innerlijke drijfveer. In de podcast gaat Giel Beelen iedere week in gesprek met inspirerende sprekers over zelfontwikkeling en spiritualiteit. Wie ben je en wat wil je nou écht? De podcast helpt je met doelen stellen, een goede mindset en geeft je tools voor een gezonde, optimale levensstijl.

Te beluisteren op Apple Podcasts & Spotify.

#8 De voedings advocado

Hoe kan je levenslang gezond leven en daarbij gewicht verliezen? In deze podcast krijg je antwoord op deze vragen. Chronisch diëten, daar gelooft host Liselotte niet in. Je goed voelen en gezond eten, begint volgens haar met werken aan je mindset. ‘Master je gedachten om weer een goede relatie met voeding te krijgen.’

Te beluisteren op Apple Podcasts & Spotify.