Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Declareren Wlz-zorg

Heeft u een Wlz-indicatie van het CIZ? Dan wordt ook een deel van de zorg die anders door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, vergoed vanuit de Wet langdurige zorg.

Wanneer u in een verpleeghuis woont met behandeling, worden uw huisarts, tandarts, medicijnen, niet-persoonsgebonden hulpmiddelen en eerstelijnsdiagnostiek allemaal betaald door het zorgkantoor (op de eigen bijdrage na). Wanneer u nog thuis woont en in het bezit bent van een Wlz-indicatie, wordt eventuele thuiszorg (wijkverpleging) vergoed door het zorgkantoor. Dit betekent dat deze zorg niet mag worden gedeclareerd bij ONVZ.

Declareren Wlz-zorg

Hoewel Wlz-zorg niet door ONVZ wordt vergoed, komt het echter toch voor dat wij deze declaraties nog ontvangen. Voor u als verzekerde maakt dit geen verschil. U bent en blijft verzekerd van de zorg die u nodig heeft en hoeft deze niet zelf te betalen. Mocht u desondanks toch een rekening ontvangen van uw zorgaanbieder, betaal deze dan niet en verwijs hem of haar vooral door naar ons of naar het zorgkantoor van uw regio. Weet u niet wat uw zorgkantoor is? Kijk dan eens op de website van Zorgverzekeraars Nederland.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.