Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Borstkanker: aanvullend onderzoek

Meer zekerheid bij de keuze van een vervolgbehandeling.

Bekijk uw vergoedingen voor

Wat u vergoed krijgt

Als u de diagnose borstkanker heeft gekregen, beslist u samen met uw medisch specialist over uw behandeling. Dan kan het ook gaan over chemotherapie.

Is er twijfel of chemotherapie in uw geval toegevoegde waarde heeft? Soms kunnen de testen MammaPrint of Oncotype DX helpen bij de beslissing.

Deze testen kijken naar de genactiviteit in de tumor. De uitslag geeft aan of de kans op uitzaaiingen of terugkeer van de tumor hoog of laag is.

Of een van deze testen voor u geschikt is, kunt u bespreken met uw medisch specialist. Dit hangt onder meer af van de soort borstkanker, het stadium en de eigenschappen van de tumor.

Diagnose en behandeling van borstkanker vallen onder de vergoeding Medisch specialist. De basisverzekering vergoedt die zorg, maar niet de testen MammaPrint en Oncotype DX.

De aanvullende verzekeringen Extrafit en hoger vergoeden deze testen wel, als uw medisch specialist zo'n test nodig vindt.

Vergoeding per verzekering

Wat u zelf betaalt

Dit moet u zelf doen

U moet een voorschrift hebben van uw medisch specialist

U hoeft daarvoor zelf niets te doen. Uw behandelend medisch specialist regelt de test voor u.

Goed om te weten

  • De algemene regels zijn altijd van toepassing

    De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.