Alle artikelen

Hoe kom ik gezond de lente door?

  • Categorie: Fysiek gezond
  • Categorie: Tips
  • Leestijd: 3 min
  • Datum: 20 maart 2018

Lente: de dagen worden langer, de zon schijnt vaker en men voelt zich over het algemeen vrolijker. Toch brengt de lente ook uitdagingen op gezondheidsgebied met zich mee. In dit artikel leggen we je uit hoe je gezond de lente doorkomt.

Hoe kom ik gezond de lente door?

Smeer je goed in!

We begrijpen dat het in de lente heel verleidelijk is om te gaan zonnebaden, maar smeer je wel goed in! Omdat je huid in de winter waarschijnlijk weinig zon heeft gezien, verbrand je extra snel. Als het kwaad al geschied is, zorg er dan voor dat je genoeg drinkt om uitdroging tegen te gaan. Smeer ook je verbrande huid in met een aloë vera aftersun tegen het trekkerige gevoel. Daarnaast heeft een verbrande huid minstens drie dagen nodig om te herstellen. Blijf in die tijd dus zoveel mogelijk uit de zon en draag een T-shirt!

Ontkom aan de voorjaarsvermoeidheid

Sommige mensen hebben aan het begin van de lente last van een voorjaarsvermoeidheid. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een verstoorde melatonine- en serotoninespiegel. Er zijn verschillende manieren waarop je de klachten hiervan kunt verminderen. Zo helpt het om genoeg te slapen en dit op regelmatige tijden te doen. Ook een gezond dieet kan een goede bijdrage leveren. Een tekort aan vitaminen en mineralen kan namelijk een rol bij de vermoeidheid spelen. Tot slot moet je natuurlijk ook zorgen voor voldoende beweging!

Neem maatregelen als je hooikoorts hebt

Voor mensen met hooikoorts is de lente vaak helemaal niet zo prettig. Toch zijn er kleine dingen die je kunt doen om de klachten te beperken. Natuurlijk helpen medicijnen die deels de klachten van hooikoorts bestrijden, maar er bestaan ook andere oplossingen. Zo zorgt het regelmatig wassen van kleren en beddengoed ervoor dat opgevangen pollen geen klachten veroorzaken. Verder kan het dragen van een zonnebril ervoor zorgen dat pollen niet direct in je ogen komen. Tot slot vermindert de kamilleolie die in kamillethee zit de symptomen van hooikoorts.

Geniet van de lente!

Ook al kan de lente met een aantal gezondheidsuitdagingen komen, het blijft een prachtig seizoen. Ons advies: ga er lekker op uit en geniet van de eerste lentezonnestralen, de bloeiende flora en zingende vogels!