Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Gezondheidsvragen


Wat zijn gezondheidsvragen? En waarom moet u deze beantwoorden?

Iedereen kan bij ONVZ een basisverzekering afsluiten. Dit geldt ook voor de drie aanvullende verzekeringen Startfit, Extrafit en Benfit. Wilt u een van onze excellente verzekeringen zoals Optifit, Topfit of Superfit? Of wilt u Health Basic of Health Premium? Dan stellen wij u een aantal gezondheidsvragen. Waarom doen we dit?

Als u een aanvullende verzekering Startfit, Extrafit of Benfit wilt afsluiten, hoeft u geen gezondheidsvragen te beantwoorden. De vergoedingen die deze verzekeringen bieden zijn vergelijkbaar met de meeste aanvullende verzekeringen van andere zorgverzekeraars.

U wilt meer zekerheid

Wilt u nog meer zekerheid, dan kunt u kiezen uit een van onze drie meest uitgebreide verzekeringen Optifit, Topfit en Superfit. Deze excellente verzekeringen bieden een zeer uitgebreide vergoeding voor onder andere fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en diëtetiek. De prijs-kwaliteitverhouding van deze pakketten is niet te vergelijken met aanvullende verzekeringen van andere zorgverzekeraars.

Als u een excellente zorgverzekering afsluit, dan stellen wij u gezondheidsvragen. Dit doen wij om de verzekeringen voor alle verzekerden betaalbaar te houden. Zonder deze gezondheidsvragen zouden wij deze verzekeringen dus niet kunnen aanbieden. We stellen ook gezondheidsvragen als u een uitgebreide Tandfit-verzekering, of Health Basic of Health Premium aanvraagt. Op basis van uw antwoorden is het mogelijk dat wij u een ander aanbod doen dan de verzekering die u heeft gekozen.

Voorziene en onvoorziene kosten

Het principe van verzekeren is dat het zekerheid biedt in geval van onvoorziene zorgkosten. Dit zijn kosten die bij het aanvragen van de verzekering niet te verwachten waren. U moet bijvoorbeeld naar het ziekenhuis voor een gebroken been.

Weet u dat u binnenkort een operatie moet ondergaan en daarna regelmatig naar de fysiotherapeut moet? Of u heeft een chronische aandoening en gaat u al jaren regelmatig naar een fysiotherapeut? Dan zijn dit voorziene kosten. Bij onder meer ivf, fysiotherapie, mondzorg, orthodontie, brillen en lenzen zijn vaak vooraf kosten te verwachten.

Wettelijk verplicht

Een basisverzekering is een wettelijk verplichte verzekering. Wij accepteren dan ook iedereen die verplicht is een basisverzekering te hebben. Hierbij maakt het niet uit of u oud, jong, ziek of gezond bent. Dus ook als u weet dat u in de toekomst zorgkosten gaat maken. Voor de basisverzekering geldt de zogenoemde 'risicoverevening'. Dit betekent dat alle zorgverzekeraars de te verwachten kosten voor de basisverzekering bij elkaar optellen. Het totale bedrag wordt eerlijk tussen hen verdeeld.

Kosten en inkomsten in balans

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Iedere zorgverzekeraar bepaalt zelf welke vergoedingen in de aanvullende verzekeringen zitten. Voor de aanvullende verzekeringen kunnen daarom gezondheidsvragen worden gesteld. Ook geldt geen risicoverevening zoals bij de basisverzekering. ONVZ is een organisatie zonder winstoogmerk. Om de premie betaalbaar te houden voor alle verzekerden moeten de kosten en inkomsten in balans zijn. Te hoge zorgkosten leiden ertoe dat wij de premie verder moeten verhogen. Zonder gezondheidsvragen kunnen we deze verzekeringen, met deze vergoedingen tegen deze prijs, dan ook niet blijven aanbieden. Dat vinden wij niet eerlijk voor onze verzekerden die al een verzekering bij ons hebben. Daarom stellen we – uitsluitend bij Optifit, Topfit, Superfit, Health Basic, Health Premium en Tandfit B, Tandfit C en Tandfit D – gezondheidsvragen.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.