Heeft u vragen? Bekijk onze contactmogelijkheden Bereken premieEnglish

Toestemming vragen voor verpleging en verzorging thuis

Zo vraagt u toestemming voor verpleging en verzorging thuis.

Wanneer moet u toestemming vragen

Voor verpleging en verzorging moet u soms vooraf toestemming vragen. Dit hangt af van de zorgverlener.

  1. Gaat u naar zorgverlener uit ons overzicht toestemmingsvrije zorgverleners V&V? Dan hoeft u niets te doen. Met die zorgverleners hebben wij afspraken over toestemming.
  2. Staat uw zorgverlener er niet bij? Dan moet u ons vooraf toestemming vragen. Zonder toestemming vooraf vergoeden wij de zorg niet.

Zo vraagt u toestemming 

Toestemming vragen voor uzelf

Voordat u verpleging en verzorging thuis krijgt, moet altijd een hbo-gediplomeerd verpleegkundige of een hbo-gediplomeerd kinderverpleegkundige beoordelen welke zorg u nodig heeft, en op welke momenten. Dat noemen we de indicatiestelling. De indicatie is onderdeel van een zorgplan. Deze moeten beide actueel zijn.

De verpleegkundige die de indicatie stelt, vult ook het aanvraagformulier in, samen met u of met uw (wettelijk) vertegenwoordiger. Op het aanvraagformulier staat welke informatie wij nodig hebben. U moet bijvoorbeeld altijd het zorgplan meesturen. Zorg dat alles op het formulier is ingevuld.

Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt u binnen 7 dagen bericht over onze beslissing.

Waar stuurt u de aanvraag naar toe?

U kunt uw aanvraag aan ons sturen via het contactformulier op deze website.

Of per post naar:

ONVZ

Afdeling Machtigingen

Postbus 392

3990 GD Houten

Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt u binnen 7 dagen bericht over onze beslissing.

Toestemming vragen voor uw cliënt

U heeft een overeenkomst met ons

Heeft u met ons afspraken gemaakt over verpleging en verzorging? Dan hoeft u geen toestemming te vragen. U beoordeelt dan of uw cliënt aan alle criteria voldoet.

U heeft geen overeenkomst met ons

Dan is vooraf toestemming van ons nodig. Onze verzekerden zijn zelf verantwoordelijk voor het vragen van die toestemming. Zij rekenen wel op uw medewerking.

Toestemming vraagt u met het aanvraagformulier verpleging en verzorging thuis. U kunt dit, samen met uw cliënt, of de (wettelijk) vertegenwoordiger, invullen. Op het aanvraagformulier staat welke informatie wij nodig hebben. U moet bijvoorbeeld altijd het zorgplan meesturen. Zorg dat u alles op het formulier invult.

Waar stuurt u de aanvraag naar toe?

U kunt de aanvraag rechtstreeks aan ons sturen. Graag zelfs. Dit kan via het contactformulier op deze website. Secure Mail gebruiken kan ook. Informeer naar de mogelijkheden via verplegingenverzorging@onvz.nl.

U kunt de aanvraag ook per post sturen:

ONVZ

Afdeling Machtigingen

Postbus 392

3990 GD Houten

Twijfelt u over wat vergoed mag worden? Onze medewerkers van de afdeling declaratiebehandeling kunnen u verder helpen. Zij zijn telefonisch te bereiken via 030 639 62 22.

De zorg kan meteen starten

Vaak moet de zorg meteen starten. Bijvoorbeeld als bij ontslag uit het ziekenhuis thuis zorg nodig is. Dat kan, ook als wij nog geen toestemming hebben gegeven.

Let wel op dat de indicatie en het zorgplan klaar moeten zijn binnen 7 dagen nadat de zorg is gestart. De vergoeding kan niet verder terug gaan dan deze 7 dagen.

Het kan gebeuren dat bij de behandeling van uw aanvraag blijkt dat wij niet alle zorg mogen vergoeden. Dan moet u dat deel zelf betalen. Stuur ons uw aanvraag daarom zo snel mogelijk.

Wilt u meteen zekerheid? Dan kunt u natuurlijk een toestemmingsvrije zorgverlener uit het overzicht kiezen.

Goed om te weten

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk

    De medewerkers die aanvragen behandelen, werken onder verantwoordelijkheid van onze medisch adviseur. En hebben dezelfde plicht tot geheimhouding. Meer hierover, en over andere privacyregels, vindt u terug in ons privacy statement

  • Wilt u meer weten?

    Bekijk dan de vergoeding Verpleging en verzorging.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.