Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Beweegprogramma bij en na kanker

Hoe houdt u uw conditie zo goed mogelijk tijdens en na uw behandelingen?

Bekijk uw vergoedingen voor

Wat u vergoed krijgt

Behandelingen bij kanker kunnen gevolgen hebben voor uw lichamelijke conditie. Een extra beweegprogramma gericht op het behouden en opbouwen van uw conditie kan dan helpen. Er is tijdens zo’n programma ook aandacht voor omgaan met stress, voeding en eventueel weer aan het werk gaan.

De aanvullende verzekeringen Benfit en hoger vergoeden:

 • beweegprogramma’s die voldoen aan de KNGF-standaard 'Oncologie'
 • revalidatieprogramma’s bij kanker door een fysiotherapeut, of een oefentherapeut Cesar of Mensendieck. Het programma duurt maximaal 3 maanden en u traint maximaal 2 keer per week, in groepsverband

Benfit vergoedt maximaal € 250 voor deze beweegprogramma’s, voor beweegprogramma’s bij chronische ziekte en voor beweegprogramma’s bij overgewicht (als onderdeel van een gecombineerde leefstijlinterventie) samen.

Optifit en hoger vergoeden daarnaast ook 3 beweegprogramma’s tijdens chemotherapie, verzorgd door een fysiotherapeut of een Sport Medisch Adviescentrum. Dit zijn de programma’s:

 • CytoFys
 • OncoMove
 • Sportplan TegenKracht

Optifit vergoedt voor alle beweegprogramma’s samen maximaal € 500. Topfit en Superfit vergoeden de programma’s volledig.

Andere vergoedingen

Bij de behandeling in het ziekenhuis krijgt u meestal ook advies en begeleiding. Dat valt onder de vergoeding Medisch specialist.

Vergoeding per verzekering

Wat u zelf betaalt

Goed om te weten

 • De algemene regels zijn altijd van toepassing

  De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven.

 • De ZorgConsulent staat voor u klaar

  Wilt u meer informatie over beweegprogramma's? De ZorgConsulent helpt u graag.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.