Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Orthodontie tot 18 jaar

Voor een goed werkend gebit.

Wat u vergoed krijgt

Lukt het bijten en kauwen niet goed doordat uw tanden en kiezen niet goed op elkaar passen? Of door een afwijking van de kaak? Dan spreken we van een 'functionele afwijking'. Die kan vaak worden verholpen met orthodontie. Orthodontie is het verbeteren van de stand van het gebit door een beugel.

De basisverzekering vergoedt orthodontie alleen als die nodig is voor bijzondere tandheelkundige zorg. Dat is zorg bij ernstige aandoeningen, zoals een groeistoornis. Dit komt maar weinig voor. De basisverzekering vergoedt 'gewone' orthodontie niet.

De aanvullende verzekeringen Benfit en hoger vergoeden orthodontie tot 18 jaar. Voor Benfit geldt een maximale vergoeding voor de hele looptijd van de verzekering. Optifit, Topfit en Superfit vergoeden orthodontie volledig. Bij Optifit en Topfit stopt de vergoeding als u 18 jaar wordt. Superfit vergoedt ook orthodontie vanaf 18 jaar.

De tandverzekeringen vergoeden orthodontie niet.

Hier kunt u terecht

  • tandarts
  • orthodontist Deze vindt u in het BIG-register als: tandarts-specialist voor dento-maxillaire orthopaedie.

Dit wordt niet vergoed

  • orthodontie die vooral is bedoeld om het gebit mooier te maken

Vergoeding per verzekering

Wat u zelf betaalt

Goed om te weten

  • De algemene regels zijn altijd van toepassing

    De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven.

  • Wij vergoeden alleen gebruikelijke zorg die u nodig heeft

    Hier is de gebruikelijke zorg: de orthodontie die tandartsen en orthodontisten normaal gesproken verlenen om een functionele afwijking te corrigeren. Eenvoudig als het kan, ingewikkelder als het nodig is.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.