Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Podotherapie en podologie

Als uw voeten klachten geven.

Wat u vergoed krijgt

Heeft u voetklachten? Of klachten door een afwijkende stand van uw voeten of uw manier van lopen? Dan kunt u terecht bij een podoloog of een podotherapeut. Die onderzoekt en behandelt uw klachten. Als het nodig is krijgt u podotherapeutische zooltjes, een orthese Een hulpmiddel om bijvoorbeeld uw tenen in een bepaalde stand te houden. of een nagelbeugel.

De aanvullende verzekeringen Extrafit en hoger vergoeden podotherapie en podologie. Bij Extrafit en Benfit geldt een maximale vergoeding per kalenderjaar. Optifit, Topfit en Superfit vergoeden de zorg volledig.

Heeft u diabetes? Dan valt de voetzorg soms niet onder deze vergoeding, maar onder voetzorg bij diabetes. Dat is zo als u bij de jaarlijkse voetcontrole van de huisarts zorgprofiel 2 of hoger heeft gekregen. Dan kunt u alleen bij de podotherapeut terecht. Heeft u zorgprofiel 1? Of heeft de voetzorg niet met uw diabetes te maken? Dan valt de zorg onder de vergoeding voor podotherapie en podologie die u nu leest. U kunt dan naar de podotherapeut of de podoloog.

Hier kunt u terecht

  • podotherapeut
  • podoloog De podoloog moet lid zijn van de stichting LOOP.

Steunzolen van de orthopedisch schoentechnicus staan apart vermeld.

Vergoeding per verzekering

Wat u zelf betaalt

Dit moet u zelf doen

U heeft geen verwijzing nodig
U kunt rechtstreeks naar de podotherapeut of de podoloog gaan.

Goed om te weten

  • De algemene regels zijn altijd van toepassing

    De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven.

  • Wij vergoeden alleen de gebruikelijke zorg die u nodig heeft

    Hier is gebruikelijke zorg: de zorg die podotherapeuten en podologen normaal gesproken verlenen. Eenvoudig als het kan, ingewikkelder als het nodig is.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.