Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Vervangende mantelzorg

Kan uw mantelzorger even niet voor u zorgen? Of kunt u als mantelzorger even geen zorg bieden?

Bekijk uw vergoedingen voor

Wat u vergoed krijgt

Mantelzorg is zorg voor chronisch zieken of gehandicapten door bijvoorbeeld gezinsleden, familie of vrienden. Kan uw mantelzorger even geen zorg bieden, doordat hij of zij met vakantie gaat, of een medische behandeling krijgt? Of bent u zelf mantelzorger, maar moet u er even tussenuit?

In beide gevallen is de gemeente van degene die de mantelzorg krijgt uw eerste aanspreekpunt. De gemeente zorgt voor mantelzorgondersteuning en vervangende mantelzorg. Dit regelt de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo).

Heeft u geen recht op hulp van de gemeente? En heeft de mantelzorger 3 maanden of langer minimaal 8 uur per week mantelzorg gegeven? Dan kan de ZorgConsulent een vervangende mantelzorger regelen. 

De aanvullende verzekeringen Benfit en hoger vergoeden vervangende mantelzorg die de ZorgConsulent voor u regelt. De maximale vergoeding per kalenderjaar staat hieronder.

Zijn de mantelzorger(s) en de persoon die de mantelzorg krijgt allebei (of allemaal) aanvullend verzekerd met Benfit of hoger? Dan keren wij de vergoeding voor die situatie 1 keer per kalenderjaar uit. Zijn dit niet dezelfde aanvullende verzekeringen? Dan geldt de hoogste vergoeding.

Vergoeding per verzekering

Wat u zelf betaalt

Dit moet u zelf doen

De Wmo gaat voor

U moet eerst bij de gemeente vragen of deze u kan helpen.

Vraag de vervangende mantelzorg op tijd aan bij de Zorgconsulent

Anders kunnen wij de vervanging niet op tijd voor u regelen, of krijgt u geen vergoeding.

Goed om te weten

  • De algemene regels zijn altijd van toepassing

    De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.